Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Μικροπροβλήματα σε Σάμο-Ικαρία από την κακοκαιρία


Μικροπροβλήματα προκάλεσε σε σημεία της Σάμου και της Ικαρίας η έντονη βροχόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Συγκεκριμένα σημειώθηκαν πτώσεις βράχων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, ενώ υπερχείλισαν ρέματα.

Στο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου Χώρα - Μυτιληνιοί, στο αριστερό άκρο του ρεύματος κυκλοφορίας από Χώρα προς Μυτιληνιούς και σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την έξοδο της Χώρας, έχει δημιουργηθεί καθίζηση τμήματος του οδοστρώματος σε μήκος πέντε μέτρων και πλάτους 50 εκατοστών και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 13 κλήσεις για άντληση υδάτων, όλες από το Κοκκάρι, όπου δημιουργήθηκε πρόβλημα, όταν υπερχείλισαν τα δύο ρέματα της περιοχής. Από το πρωί βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο συνεργείο του δήμου και μηχάνημα προκειμένου να καθαρίσει την περιοχή.

Στην Ικαρία προκλήθηκαν κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων, από την έντονη βροχόπτωση, ενώ στο οδικό δίκτυο Ευδήλου-Αγ. Κηρύκου, εκτός από τις κατολισθήσεις, υποχώρησε το μισό οδόστρωμα προς την πλευρά της θάλασσας. Και εκεί μηχάνημα του δήμου προχώρησε στν διαπλάτυνση του δρόμου προκειμένου να μην αποκοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στους Φούρνους ζημιά παρουσιάστηκε σε μια γραμμή της ΔΕΗ που επηρεάζει τις κεραίες τηλεοράσεων.

Το γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου έχει ενημερώσει όλους τους φορείς για νέα, επικείμενη κακοκαιρία και εμφάνιση παγετού πιθανότατα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τα δημοτικά διαμερίσματα έχουν εφοδιαστεί από τους δήμους με αλάτι, ενώ τα αρμόδια συνεργεία είναι σε ετοιμότητα για άμεση επέμβαση, όπου χρειαστεί, στο οδικό δίκτυο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: