Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Εκεί στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ κ. Γερογλή ακούτε;

To facebook και ο «πονοκέφαλος» του social gaming

Αναρτήθηκε από Sir_tonimanak

Για πολλούς εργοδότες, οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το MySpace προκαλούν ήδη «πονοκέφαλο» στην παραγωγικότητα των εταιρειών τους. Πλέον, έχουν ακόμη ένα λόγο να ανησυχούν, τα διάφορα παιχνίδια που φιλοξενούν οι γνωστές ιστοσελίδες.

Αυτό το νέο είδος των social games αποκαλείται «ασύγχρονο» και επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν με τους φίλους τους χωρίς να είναι και οι δύο ταυτόχρονα online. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της χαλαρής δέσμευσης έχει καταστήσει παιχνίδια όπως το FamrVill, το Cafe World, το Restaurant City, το Pet Society και το Happy Aquarium, ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των εργαζομένων, που συχνά συνδέονται για να παίξουν την ώρα που βρίσκονται στο γραφείο.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη έρευνα στην Ινδία, περίπου 12,5% της παραγωγικότητας στον ιδιωτικό τομέα χάνεται κάθε ημέρα εξαιτίας της ενασχόλησης με κάποιο κοινωνικό δίκτυο. «Βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους και οργανισμούς να αναγνωρίζουν την απώλεια της παραγωγικότητας, που σημαίνει ότι περισσότερες εταιρείες θα εμποδίζουν την πρόσβαση σε διαφορές εφαρμογές των κοινωνικών δικτύων», επεσήμανε σχετικά η Ρεμπέκα Βέτεμαν, της εταιρείας ερευνών Nucleus Research.

Το Facebook, που έχει περισσότερους από 350 εκατομμύρια χρήστες, έχει αναφέρει ότι περίπου 20% των χρηστών του ασχολούνται με το social gaming.

Δεν υπάρχουν σχόλια: