Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ομιλία κ. Κ. Φωτόπουλου (Γραφείο Πολιτικής Προστασίας) για την Ημέρα Εθελοντισμού







ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2009

Αγαπητές εθελόντριες και αγαπητοί Εθελοντές

Ο εορτασμός της Ημέρας Εθελοντισμού έχει πλέον καθιερωθεί και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου κάνει ότι μπορεί να την εμπλουτίζει και να την ομορφαίνει περισσότερο, πάντα μέσα στα πλαίσια της οικονομίας και της σεμνότητας, όπως ακριβώς ταιριάζει στις αντιλήψεις και στις πεποιθήσεις του Εθελοντή.

Η γιορτή αυτή καθιερώθηκε από τη Νομαρχία, για τρεις κυρίως λόγους :

Για να αποδίδεται μια φορά το χρόνο, έστω και συμβολικά, ο επιβαλλόμενος φόρος τιμής, για την ανιδιοτελή και ουσιαστική, για τον τόπο μας, προσφορά σας.

Για να εμπεδώνεται, να διαχέεται και να προωθείται σε όλες τις βαθμίδες της τοπικής κοινωνίας, το λαμπρό παράδειγμα ανθρωπισμού, κοινωνικής ευαισθησίας και περιβαλλοντικού ακτιβισμού που εσείς ενσαρκώνετε.

Για να δημιουργείται μια ευκαιρία να συναντιέστε όλοι μεταξύ σας, μετά από ένα βασανιστικό και γεμάτο ένταση καλοκαίρι.

Τιμή και εκτίμηση βέβαια αξίζουν και οι σύζυγοί σας και τα παιδιά σας, που με ανεξάντλητη υπομονή στερούνται την παρουσία σας, όταν εσείς αφιερώνεστε στην προσφορά.

Περάσατε και φέτος ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, με μεγάλα διαστήματα ισχυρών ανέμων και πολλές εστίες πυρκαγιών (μέχρι και προχθές).

Όμως, με την, με πλήρη έννοια επαγγελματισμού, ετοιμότητά σας και κάτω από τον άριστο, φέτος, συντονισμό της Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εσείς και οι υπόλοιπες δυνάμεις καταστολής, με πνεύμα συναγωνισμού και άμιλλας, παραδώσατε για άλλη μια χρονιά τα δάση του νησιού μας, με τις ελάχιστες πληγές.

Θεωρούμε τον τόπο μας τυχερό γιατί η προσφορά σας και η αποτελεσματικότητά σας, καλύπτει πλήρως τα τεράστια κενά που δημιουργούνται από τον στρεβλό τρόπο αντιμετώπισης των θεμάτων Πολιτικής Προστασίας.

Χρειάζονται να γίνουν πολλά ακόμα. Ώστε οι προθέσεις σας να πιάνουν τόπο, για το καλό των νησιών μας και των συνανθρώπων μας.

Δεν φτάνει μόνο το μεράκι σας και ο πόθος σας.

Η αναγνώριση της προσφοράς σας και του επιπέδου επιχειρησιακής σας αποτελεσματικότητας είναι δεδομένα.

Περαιτέρω απαιτείται συνεχής και ουσιαστική μέριμνα για σας, εκ μέρους της κεντρικής εξουσίας και της Τ.Α.

Χρειάζεται συνεχής κάλυψη των υλικών αναγκών σας, ώστε η δράση σας να συμπληρώνει και να πολλαπλασιάζει αποτελεσματικά σε κάθε γωνιά του νησιού μας, τη δράση των κρατικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων.

Από την πλευρά τους οι τοπικές κρατικές Δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, πρέπει να κατανοήσουν τον τρόπο που σκέφτεστε και ενεργείτε, αφιερώνοντας παράλληλα χρόνο για συνεχή εκπαίδευση και συγχρωτισμό.

Χρειάζεται όμως και μια καλύτερη οργάνωση, και στο εσωτερικό των Ομάδων σας, αλλά κυρίως στα πλαίσια της ένταξής σας στο σύνολο των Δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μένα, για την απλόχερη διάθεση που μου δείχνετε στις εκκλήσεις μου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας τους εδώ, θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του ΣΝΟΠΠ, για την άριστη συνεργασία που έχουμε.

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες Καλές γιορτές

Πίνουμε στην υγειά σας και στην υγεία των Εθελοντών που απουσιάζουν απόψε

Δεν υπάρχουν σχόλια: