Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων σε Σάμο και Ικαρία τα ξημερώματα και πρωινές ώρες.












5 Σεισμικές δονήσεις με μεγαλύτερη το 4,1 στην Ικαρία.
Άλλοι 4 σεισμοί σε Καλλιθέα, Σαμιοπούλα και Φούρνους


Στον χορό των ρίχτερ βρισκόταν όλη την νύχτα η Σάμος η Ικαρία και οι Φούρνοι με 5 σεισμικές δονήσεις που βέβαια δεν ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικές μιας και υπήρξαν ελάχιστες αναφορές από πολίτες που τις ένιωσαν.
Ο "χορός" ξεκίνησε στις 03:23 το πρωί με έναν σεισμό 3,7 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο βόρεια της Σαμιοπούλας με το εστιακό βάθος να είναι στα 10 χιλιόμετρα.
Ακολούθησε ένας δεύτερος στις 06:44 τα ξημερώματα, σεισμός στον υποθαλάσσιο χώρο βόρεια της Θύμαινας στους Φούρνους και νότια του Αγίου Κυρήκου στην Ικαρία, με ένταση 4,1 βαθμούς ρίχτερ και εστιακό βάθος στα 2 μόλις χιλιόμετρα.
Ο 3ος σεισμός ήρθε μετά μετά 8 λεπτά στις 06:52 με επίκεντρο αυτή την φορά τον υποθαλάσσιο χώρο δυτικά της Καλλιθέας και ένταση 3,1 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 12 χιλιόμετρα.
Ο 4ος σεισμός ήρθε μετά από 12 λεπτά στις 07:04 με ένταση 3,1 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο τους Φούρνους και συγκεκριμένα τον υποθαλάσσιο χώρο της Χρυσομηλιάς.
Το εστιακό βάθος ήταν στα 2 χιλιόμετρα.
Ο "χορός" των ρίχτερ όμως δεν σταμάτησε εδώ αφού ακολούθησε και 5ος σεισμός στις 08:15 και αυτή την φορά στον υποθαλάσσιο χώρο δυτικά της Καλλιθέας με ένταση 3,4 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος τα 7 χιλιόμετρα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγέθους 3,7 4,1 κλπ της κλίμακας ρίχτερ...όχι εντάσεως 3,1 4,7.

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ είπε...

Το δεχόμαστε