Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Ας αναλύσουμε το (τότε) δελτιο τύπου του Δήμου Βαθέος και να αξιολογήσουμε την σημασία του...


Δελτίο Τύπου 12-10-2009 Συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας Σάμου- Κουσάντασι

Στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας Σάμου – Κουσάντασι ο δήμος Βαθέος Σάμου συμμετείχε με πολυμελή αποστολή επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δήμαρχος Βαθέος κ. Φίλιππος Πετρούσκας.

Το Φεστιβάλ έλαβε χώρα στους δύο Δήμους από Παρασκευή 04/09 έως και Κυριακή 06/09.

Η τελετή έναρξης έλαβε χώρα στην πλατεία Θεμ. Σοφούλη στην πόλη της Σάμου με την συμμετοχή φολκλορικών συγκροτημάτων (ΟΠΟΥ ΧΟΡΕΥΑΝ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ) από την Σάμο και το Κουσάντασι και με συναυλία των Μανόλη Πάππου και Fuat Saka.
Το Σάββατό οι αποστολές μετέβησαν στο Κουσάντασι της Τουρκίας όπου και συμμετείχαν στα εγκαίνια της πλατείας Ismail Gem, ενώ την Κυριακή έγινε σύσκεψη των επισήμων μελών των δύο χωρών.

Στην σύσκεψη ο Δήμαρχος Βαθέος και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Σάμου Φίλιππος Πετρούσκας πρότεινε: (ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ!)
1. Τη σύσταση μόνιμης επιτροπής η οποία θα έχει ως έργο τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των κοινών προσπαθειών που πρέπει να κάνουμε απ’ εδώ και πέρα στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
2. Την επιλογή κάθε χρόνο ενός παραδοσιακού οικισμού (μια στην Τουρκία και μια στο Αιγαίο) για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, στα πρότυπα της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.
3. Καθιέρωση Βραβείου για τους δημιουργούς της Τέχνης που θα έχει κύριο θέμα την Ελληνοτουρκική φιλία.
4. Καθιέρωση Βραβείου για την καλύτερη αναστύλωση παραδοσιακού οικισμού, που θα συμβάλει στην ενθάρρυνση και ενίσχυση του εναλλακτικού αειφόρου τουρισμού με την υποστήριξη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
5. Διατήρηση της τοπικής τεχνογνωσίας και των παραδοσιακών επαγγελμάτων τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση για τη σωστή αποκατάσταση και τη συντήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.
Οι παραπάνω προτάσεις έγιναν στο σύνολό τους αποδεκτές.

Από το Δήμο

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠ'ΕΞΩ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ "ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ" ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ!!!


ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ!


ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ ΕΛΛΗΝΑ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΧΑΝ 2 !


ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.....ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΜ.ΣΟΦΟΥΛΗ!!!


ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: