Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, ανακοίνωσε στις 27 Νοεμβρίου 2009, την διανομή των χαρτοφυλακίων της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

EUROPE DIRECT

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Ο Πρόεδρος κατόπιν συζητήσεων με όλους τους Επιτρόπους όρισε «τον σωστό άνθρωπο στην σωστή θέση». Σε δήλωσή του ο κ. Μπαρόζο είπε ότι με βάση τα άτομα που προτάθηκαν από τα κράτη μέλη, συνέθεσε μια Επιτροπή ικανή να παράγει νέες ιδέες και νέα δυναμική απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα, ενώ είναι βέβαιος ότι το νέο Κολέγιο Επιτρόπων θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στο να οδηγήσει την Ευρώπη στην ανάκαμψη και σε μια βιώσιμη και λειτουργική οικονομική και κοινωνική αγορά. Συνέθεσε μια ισχυρή Επιτροπή η οποία θα δώσει ζωή, μέσα από τις εργασίες της, στις νέες ευκαιρίες που προβλέπονται από την Συνθήκη της Λισσαβόνας.

Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελείται από 27 μέλη, έναν Επίτροπο ανά κράτος-μέλος, εκ των οποίων οι 9 είναι γυναίκες, ενώ 14 Επίτροποί είναι μέλη της απερχόμενης Επιτροπής. Ορίστηκαν 7 Αντιπρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμπεριλαμβανομένου και της κυρίας Κατρίν Άστον, η οποία θα είναι και η Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας μετά την 1η Δεκεμβρίου, με τη θέση σε ισχύ της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Τα μέλη της Επιτροπής προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές ομάδες όπως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η ομάδα της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και η ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Η νέα Επιτροπή αναλαμβάνει καθήκοντα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προβλέπεται για τις 26 Ιανουαρίου, ενώ η θητεία της Επιτροπής λήγει την 31η Οκτωβρίου 2014.

Ο Πρόεδρος Μπαρόζο στην δεύτερη θητεία του ανανέωσε αισθητά την Επιτροπή ανακοινώνοντας νέα χαρτοφυλάκια όπως το χαρτοφυλάκιο κλιματικών αλλαγών και το χαρτοφυλάκια εσωτερικών υποθέσεων, ενώ ανασχημάτισε άλλα όπως το Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Πολυγλωσσία και Νεολαία και το Υγεία και Προστασία Καταναλωτών.

Η Ελληνίδα Επίτροπος κ. Μαρία Δαμανάκη, έλαβε το χαρτοφυλάκιο Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: