Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Τι ισχύει κ. Νομάρχη;


Επειδή κ. Νομάρχη πολλοί "φίλοι" σας μας στέλνουν διάφορα μυνήματα για την συμμετοχή σας (αλλά και τις ενέργειές σας) αύριο στο Λονδίνο, για την υπογραφή σύμβασης της Νομαρχίας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή του τόπου επιλέγουμε να δημοσιεύσουμε το Δελτίο Τύπου (για να μην έχετε και παράπονο) και να μην λέτε ότι σας κατακρίνουμε μόνο.


ΟΜΩΣ........κ. Νομάρχη προκύπτει ένα ερώτημα!

Πως είναι δυνατόν τώρα να βγάζετε δελτίο τύπου ΠΡΙΝ πάτε στο Λονδίνο και στις επισκέψεις σας στην Τουρκία να βγάζετε δελτία τύπου ΜΕΤΑ τις επισκέψεις;;;

Μάλιστα είχατε πει και στο ραδιόφωνό μας ότι συνηθίζετε να βγάζετε δελτία τύπου ΠΑΝΤΑ μετά τις εκδηλώσεις!!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 11 Νοεμβρίου 2009, θα γίνει στο Λονδίνο, στα πλαίσια και στο χώρο της εκεί Διεθνούς Έκθεσης, ειδική εκδήλωση για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Παγκόσμιου Κέντρου Άριστων Πρακτικών για Προορισμούς (Φορέα που υπάγεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ), της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου και της Ελληνικής Αγροτουριστικής Α.Ε, Εταιρείας θυγατρικής του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ κ. Taleb Rifai, ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Κέντρου Άριστων Πρακτικών για προορισμούς και Πρόεδρος του Συμβουλίου Προορισμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ κ. Andre Valerand, η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Αγγελική Γκερέκου, ο Νομάρχης Σάμου κ. Εμμανουήλ Κάρλας και η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αγροτουριστικής (ΕΛΑΓΡΟ) κ. Μπριγκίτα Παπασταύρου.
Έχει επίσης προγραμματιστεί η παρουσία 20 διαπιστευμένων Ελλήνων δημοσιογράφων καθώς και η παρουσία εκπροσώπων ξένων ΜΜΕ μέσω πρόσκλησης του World Centre of Excellence for Destinations (CED).
Η εκδήλωση αυτή έχει οριστεί ως η επίσημη εκδήλωση της Ελληνικής συμμετοχής στην φετινή WTM στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υπεύθυνου Τουρισμού (World Responsible Tourism Day 11-9-2009).
Η διοργάνωση της εκδήλωσης πραγματοποιείται από τον ΕΟΤ Λονδίνου, το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ και την ΕΛΑΓΡΟ, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Κέντρο Άριστων Πρακτικών για Προορισμούς και το Γραφείο Επικοινωνίας του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ.
Με την εν λόγω συμφωνία η Σάμος ορίζεται ως ο πρώτος προορισμός της Μεσογείου που εντάσσεται στο πρόγραμμα και παράλληλα κηρύττει την έναρξη του Εθνικού προγράμματος της Ελλάδας για την προώθηση πρακτικών αριστείας των προορισμών που προωθεί η ΕΛΑΓΡΟ ως επίσημος φορέας του κράτους για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
Η επιλογή της Σάμου αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα ως προορισμού της παραμεθορίου ζώνης με μοναδικά πολιτισμικά και φυσικά χαρακτηριστικά και ως ενός εκ των ελαχίστων Ελληνικών προορισμών με ειδικό φορέα για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του.
Ταυτόχρονα, μέσω αυτού του προγράμματος ο προορισμός «Σάμος»:
• Πιστοποιείται ως προορισμός αριστείας σε παγκόσμιο επίπεδο από τον σημαντικότερο Διεθνή φορέα
• Αποκτά παγκόσμια προβολή ανυπολόγιστης αξίας και επικοινωνιακής έκτασης
• Αποκτά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων προορισμών με παρεμφερές προϊόν σε επίπεδο συμφωνιών με μεγάλους tour operators, on-line travel agents και διαφημιστικών οίκων
• Αναδεικνύει το τουριστικό προϊόν του συμπλέγματος νήσων της Νομαρχίας Σάμου και των ειδικών γεωγραφικών και ιστορικοπολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων που μπορούν να μεταφραστούν σε πόλο έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο
• Αναδεικνύει τα επόμενα βήματα για τη συνέχεια και τους τρόπους εμπλουτισμού και διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος του προορισμού.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: