Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Για το ΞΕΝΙΑ Σάμου.....γιατί αυτό το δελτίο τύπου δεν εστάλει στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης;;;

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΜΟΥ Αριθμ.πρωτ. 2388

Ταχ. Δ/νση: Σάμος Ταχ.Κώδικας: 83 100

FAX: 22730-87 725 Πληροφορίες: Ε. Βασιλειά

ΠΡΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε.

ΘΕΜΑ: ΠΕΡΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΣΤΙΑΣ.

ΣΧΕΤ.: Η από 21 / 10 / 2009 αίτηση πολιτών.

Ύστερα από την ανωτέρω σχετική αίτηση διαμαρτυρομένων πολιτών και μετά από εντολή του Νομάρχη Σάμου πραγματοποιήθηκε την 3/11/2009 επιτόπιος υγειονομική επιθεώρηση από αρμόδιους υπαλλήλους της υπηρεσίας μας με την παρουσία του Νομάρχη, λόγω της άρνησης της Αστυνομίας να μας συνοδεύσει, στο κτίριο του ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ, που βρίσκεται στο Δ/Δ Σαμίων (οδός Θεμ. Σοφούλη 91) και διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

Το εν λόγω κτίριο είναι εγκαταλελειμμένο και παρουσιάζει σοβαρές φθορές, όπως σπασμένα τζάμια, ρωγμές σε όλους τους τοίχους, πτώση σοβάδων κ.α.. Περιμετρικά του ξενοδοχείου υπάρχει περίφραξη, η οποία όμως δεν είναι επαρκής για να αποτρέπει την είσοδο ανθρώπων και ζώων.Οι φθορές του κτιρίου είναι εμφανείς και στο εσωτερικό του. Επίσης, παρατηρήθηκαν στοιχεία, που επιβεβαιώνουν την κατάληψη του χώρου από άστεγους, όπως υπολείμματα τροφής, περιττώματα ανθρώπων και ζώων, κουβέρτες, ρούχα και άλλα αντικείμενα, τα οποία προκαλούν έντονη δυσοσμία και προσελκύουν έντομα και τρωκτικά.

Τα ανωτέρω σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση ρύπων και απορριμμάτων εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου έχουν ως αποτέλεσμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος και τη δημιουργία ανθυγιεινών καταστάσεων και οχλήσεων για τους περιοίκους.Ύστερα από τις διαπιστώσεις μας αυτές παρακαλούμε Α Μ Ε Σ Α να κενωθεί ο χώρος, να καθαριστεί και να περιφραχθεί, έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις.

Διαφορετικά σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις που ισχύουν θα ζητήσουμε την ποινική σας δίωξη ως υπεύθυνου δημιουργίας ανθυγιεινών καταστάσεων επικίνδυνων για τη Δημόσια Υγεία.

Η Δ/νση Πολεοδομίας, στην οποία κοινοποιείται το παρόν παρακαλείται για τις δικές της ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, όσον αφορά την στατικότητα του κτιρίου.

Επίσης, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου παρακαλείται για τις δικές του ενέργειες.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1. Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ Ν.Α. ΣΑΜΟΥ

2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

3. Α.Τ. ΣΑΜΟΥ

4. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ

5. ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΗ ΙΩΑΝΝΗ

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ

ΚΕΝΔΡΕΑΝΟΥ ΚΟΝΔΥΛΗ ΚΑΡΜΕΝ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.samos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=940&Itemid=352