Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Σε Σάμο και στον Έβρο ο Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος

Στην ακριτική Σάμο, έδρα της 79 ΑΔΤΕ ,βρέθηκε χθες ο Α/ΓΕΣ Φ. Φράγκος στα πλαίσια των τακτικών του επισκέψεων σε κρίσιμες μονάδες ανα την επικράτεια. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του ο αντιστράτηγος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό και να δώσεις κατευθύνσεις στους διοικητές των μονάδων.
Η Σάμος λόγω της εγγύτητας με τα Μικρασιατικά παράλια αλλά και της "δύσκολης"γεωγραφίας του νησιού αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πονοκέφαλους για τα επιτελεία της ΑΣΔΕΝ και του ΓΕΣ.

Η ιδιαίτερη προτίμηση που δείχνουν στην ευρύτερη περιοχή της νήσου τούρκοι δουλέμποροι και τουρκική αεροπορία (το Αγαθονήσι βρίσκεται μόλις λίγα ναυτικά μίλια νοτίως) καθώς και η τραγική λειψανδρία που μαστίζει τις μονάδες χάριν στην εγκληματική -και ψηφοθηρική- ενέργεια του πρώην ΥΠΕΘΑ Β.Μειμαράκη να μειώσει την θητεία σε 9 μήνες, δυσκολεύουν περισσότερο την κατάσταση.

Ειρήσθω εν παρόδω η κίνηση του Αντιστράτηγου Φράγκου να στείλει αριθμό οπλιτών - αρχαιολόγων σε Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα εθνικής σημασίας και δείχνει δύo πράγματα : ότι υπάρχουν -ευτυχώς- τα κατάλληλα αντανακλαστικά και ότι η περιοχή βρίσκεται υπό το μικροσκόπιο του ΓΕΣ.

Μετά την Σάμο σειρά είχε ο Έβρος και οι μονάδες τις περιοχής τις οποίες επισκέπτεται σήμερα ο Α/ΓΕΣ.

Κατά την διάρκεια της παρουσίας του θα παρακολουθήσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Δ'ΣΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: