Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Άρχισε και στην Σάμο ο εμβολιασμός με ανασφάλεια...



Ήρθαν και στην Σάμο τα εμβόλια για τον ιο της νέας γρίπης Η1Ν1 με τους πολίτες να δηλώνουν ανασφαλεια για τυχόν παρενέργειες.

Εμείς έχουμε στα χέρια μας ένα από τα εμβόλια το Focetria θα το δείτε στις φωτογραφίες και σας δίνουμε μερικά στοιχεία για την συνθεσή του αλλά και του Pantemrix


Focetria (Eταιρεία: Novartis) και Pandemrix (Εταιρεία: GlaxoSmithKline)

Είναι εμβόλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας γρίπης τύπου Α, που προκαλείται από το στέλεχος Η1Ν1. Χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή. Πρέπει να αποφεύγονται αν κάποιο άτομο έχει υπερευαισθησία στα αυγά ή στις πρωτεΐνες των κοτόπουλων, στη νεομυκίνη και στην πολυμυξίνη, ή αν έχει παρουσιάσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση ή σύνδρομο Guillain-Barré (GBS) σε προηγούμενους εμβολιασμούς ή έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (από χημειοθεραπεία κ.α.). Παρασκευάζονται τόσο σε αυγά όρνιθας, όσο και σε κυτταρικές καλλιέργειες, ενώ χορηγούνται ενδομυικά (στους μύες του άνω μέρος του χεριού, κοντά στον ώμο).

Τα συγκεκριμένα εμβόλια μπορούν να χορηγηθούν σε άτομα ηλικίας άνω των 6 μηνών, ενώ δεν συνιστώνται για βρέφη μικρότερης ηλικίας. Τα εμβόλια χορηγήθηκαν πειραματικά σε περισσότερα από 6.000 άτομα όλων των ηλικιών, χωρίς αξιοσημείωτες παρενέργειες. Σημειώνεται ότι και τα δύο παραπάνω εμβόλια έχουν λάβει από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έγκριση κυκλοφορίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: