Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ετήσια έκθεση από το Ευρωπαικό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας

Η ετήσια έκθεση που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΠΝΤ) αποκαλύπτει ότι η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει μια όλο και πιο εξελιγμένη αγορά ναρκωτικών και μια υψηλή αύξηση συνδυαστικής κατανάλωσης διαφόρων ναρκωτικών και αλκοόλ. Εάν η κοκαΐνη και η ηρωίνη εξακολουθούν να είναι τα ναρκωτικά με τη μεγαλύτερη κατανάλωση, άλλες ουσίες όπως οι μεταμφεταμίνες κάνουν την παρουσία τους ολοένα και πιο αισθητή στην Ανατολική και Βόρεια Ευρώπη. Η μείωση της χρήσης κάνναβης, ιδίως από τους νέους, δίνει ελπίδες, παρόλο που ο αριθμός των τακτικών χρηστών ίσως φθάσει και το 2,5% των νεαρών Ευρωπαίων.
Σχολιάζοντας την δημοσίευση της έκθεσης, ο κ. Jacques Barrot, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, δήλωσε: ''Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει έκκληση στα κράτη μέλη για ενιαία και συντονισμένη δράση, για μεγαλύτερη χρήση όχι μόνο των στοιχείων και των εκθέσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, αλλά και των εργαλείων που οι ίδιοι έχουν θέσει σε εφαρμογή, όπως η Europol και η Eurojust, οργανισμοί που ειδικεύονται στην καταπολέμηση των εγκληματικών δραστηριοτήτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε ότι η καταπολέμηση των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος σε εθνικό επίπεδο μόνο έχει πια τελειώσει. Η παγκοσμιοποίηση του εγκλήματος είναι γεγονός, αλλά η ευρωπαϊκή απάντηση συχνά παραμένει κατακερματισμένη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί σκληρά για πάνω από δέκα χρόνια να ξεπεράσει τα εθνικά εμπόδια στην Ευρώπη. Ας ελπίσουμε ότι η Συνθήκη της Λισαβόνας θα μας επιτρέψει να εντατικοποιήσουμε την καταπολέμηση της χρήσης ναρκωτικών και των εγκλημάτων που συνδέονται με τα ναρκωτικά''.

πηγή: ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ EUROPE DIRECT ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: