Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Πόλεμος μεταξύ Νομαρχίας και Δήμου Βαθέος;;;


Έγινε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Βαθέος στις 22-10-2009

Απάντηση του Αντινομάρχη Σάμου Ν. Ζάχαρη σε Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Βαθέος Σάμου

22.10.09



Με ημερομηνία αποστολής Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009, παραλάβαμε το παρακάτω mail απάντηση του Αντινομάρχη Σάμου Ν. Ζάχαρη το οποίο και δημοσιεύουμε:

"Με έκπληξη διάβασα στο site του Δήμου Βαθέος το παραπάνω Δελτίο Τύπου με ημερομηνία ανάρτησης 14/10/09 και με υπογραφή από το δήμαρχο Βαθέος κ. Φίλιππο Πετρούσκα.
Δηλώσεις για το θέμα του Κότσικα σε ΜΜΕ έγιναν από τον αντινομάρχη Νίκο Ζάχαρη στις 1/10/09 στο ραδιόφωνο 2000FM στην εκπομπή της κ, Β. Τριπόδη και του κ. Γ. Γαρυφάλλου, όπου καταλογίστηκαν ευθύνες στο Δήμο Βαθέος, στην τοπική Εκκλησία και στους εργολάβους, για την εναπόθεση πλεονασμάτων προϊόντων εκσκαφής (μπαζών) στον περιβάλλοντα χώρο του Κότσικα από το έργο «κατασκευή περιμετρικής οδού Βαθέος Σάμου».

Για την σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας έχουμε να καταθέσουμε με έγγραφα τα παρακάτω:

1. Το υπ’ αριθμ.1340/22-5-2009 έγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσης Πολεοδομίας Χωροταξίας & Περιβάλλοντος της Ν .Α. Σάμου, όπου αναφέρονται οι υποχρεώσεις, που απορρέουν για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων του εν λόγω έργου, για τον κύριο του έργου, που είναι ο Δήμος Βαθέος καθώς και την Ανάδοχο κοινοπραξία του έργου Σ. Τσακουμάγκος ΑΤΕ. – Εργοδομική ΑΤΕ.

2. Ο Δήμαρχος Βαθέος, αφού ενημερώθηκε από την Πολεοδομία Σάμου για ανεξέλεγκτη απόθεση μπαζών στην περιοχή Κέδρος, στις 28/3/2008, με το υπ’ αριθμ. 3518 έγγραφό του προς την ανάδοχο κοινοπραξία, υπενθυμίζει ότι για την διάθεση των πλεονασμάτων εκσκαφών πρέπει οι χώροι απόθεσης να εγκρίνονται από την Διευθύνουσα υπηρεσία του Δήμου, η οποία επιβλέπει το έργο της περιμετρικής οδού Βαθέος Σάμου.

3. Έχουμε αποφάσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης Πολεοδομίας Χωροταξίας & Περιβάλλοντος της Ν. Α. Σάμου, μετά από αυτοψία, για διακοπή απόθεσης προϊόντων εκσκαφής της περιμετρικής οδού Βαθέος Σάμου, στις 28/4/2009 στο Μεσόκαμπο και στις 28/7/2009 στον Κότσικα.

4. Έχουμε έκθεση αυτοψίας του ΚΕΠΠΕ στις 7/8/2009 στην περιοχή Κότσικας, όπου διαπιστώνεται υποβάθμιση και αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος έκτασης της μητρόπολης Σάμου, από τεχνική επιχωμάτωση με προϊόντα που προέρχονται από το έργο της περιμετρικής οδού Βαθέος Σάμου.

5. Έχουμε έγγραφο στις 11/8/2009 του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης για έργα στον Κότσικα Σάμου και το υπ’ αριθμ. 2775/25-8-09 απαντητικό της αρμόδιας Διεύθυνσης Πολεοδομίας Χωροταξίας & Περιβάλλοντος της Ν .Α. Σάμου, με το οποίο ενημερώνει ότι έχουν κινηθεί οι διαδικασίες επιβολής ενδεχόμενων κυρώσεων.

6. Περί τα τέλη Αυγούστου έγινε σύσκεψη στα γραφεία της Ν.Α. Σάμου για το εν λόγω θέμα, όπου παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Βαθέος ο γενικός γραμματέας κ. Γ. Διακογιάννης, ο εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας κ. Δ. Τσακουμάγκος ο αντινομάρχης Νίκος Ζάχαρης και στελέχη της Ν.Α. Σάμου από την αρμόδια Διεύθυνση Πολεοδομίας Χωροταξίας & Περιβάλλοντος της Ν .Α. Σάμου, όπου επισημάνθηκαν οι υποχρεώσεις του Κύριου του έργου και της διευθύνουσας υπηρεσίας του, δηλαδή του Δήμου Βαθέος καθώς και οι υποχρεώσεις της αναδόχου κοινοπραξίας, όπως απορρέουν ρητά και σαφώς από τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους του έργου (αρ. πρωτ. 1324/21-1-2002 ΠΕΧΩ Περ. Βορείου Αιγαίου). Αναλήφθηκε από το Δήμο Βαθέος η υποχρέωση για έστω και εκ των υστέρων αδειοδότηση και έγκριση χώρων απόθεσης πλεονασμάτων προϊόντων εκσκαφής από την περιμετρική οδό Βαθέος Σάμου (μιλάμε για πλεονάσματα της τάξης των 500.000 κυβικών μέτρων). Υποχρέωση που δεν έχει μέχρι τώρα τακτοποιηθεί.

Μετά από τα παραπάνω και τα αναφερόμενα έγγραφα ο κάθε πολίτης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη δήλωση και τους ισχυρισμούς του κυρίου Δημάρχου Βαθέος Σάμου."

Σάμος 15/10/2009

Νίκος Ζάχαρης
Αντινομάρχης Σάμου


ΔΕΙΤΕ και το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δήμου Βαθέος για να ξαναθυμηθείτε...

Δελτίο Τύπου- Απάντηση σε δηλώσεις για την περιοχή Κότσικα
14.10.09

Σε απάντηση κάποιων δηλώσεων και δημοσιευμάτων για την περιοχή του Κότσικα έχουμε να σας δηλώσουμε ότι ο Δήμος Βαθέος ουδεμία ανάμειξη έχει. Η εναπόθεση των προϊόντων εκσκαφής είναι ευθύνη του εργολάβου. Η μόνη τοποθεσία που απλώς υποδείχθηκε από το Δήμο μας είναι ο χώρος του ΧΥΤΑ Ανατολικής Σάμου. Η εναπόθεση στη περιοχή Κότσικα έγινε προφανώς μετά από συνεννόηση του εργολάβου με εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Οι δηλώσεις θέλουμε να πιστεύουμε ότι έγιναν από άγνοια (η οποία πολλές φορές δεν συγχωρείται) και όχι από υστερόβουλες σκέψεις

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΘΕΟΣ


ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΡΟΥΣΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: