Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Αντινομάρχης Σάμου κ. Νίκ. Ζάχαρης: "Μεγάλες ευθύνες για τον Δήμο Βαθέος και ιδιαίτερα για την Εκκλησία της Σάμου" !!!

Μετά από αίτημα του αντινομάρχη Σάμου κ. Ν. Ζάχαρη στην σημερινή θεματική ενότητα για τις εκλογές της Κυριακής, έκανε παρέμβαση και δόθηκαν απαντήσεις για τις υποθέσεις "Κότσικα" & "Γάγγου".
Κατά την προχθεσινή αναφορά που έγινε από τον Γιώργο Γαρυφάλλου σε άλλη εκπομπή του 2000 fm 99,8 ζητήθηκε από τον υποψήφιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Σάμο κ. Χρίστο Καραθανάση (που προέρχεται από τον ίδιο κομματικό χώρο που ανήκει και ο κ. Ζάχαρης) να σχολιάσει τις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην περιοχή του Κότσικα και της Γάγγου και την ολιγωρία της Νομαρχίας να απαντήσει σε αίτημα πολίτη, αλλά και την αντίδραση της στο θέμα του Κότσικα.
Ο κ. Ζάχαρης θεώρησε τον εαυτό του θιγμένο γιατί δεν ρωτήθηκε αμέσως ο ίδιος και ρώτησε ο δημοσιογράφος, άλλον που δεν είχε σχέση με το θέμα.

Διευκρινήζουμε πως δεν απαγορεύεται (στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας) να ερωτάτε πολιτικός παράγοντας (υποψήφιος Βουλευτής) να κρίνει ενέργειες που γίνονται εις βάρος ή όχι του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα ενέργειες που γίνονται από πολιτικούς θεσμικούς παράγοντες που φέρουν τον "τίτλο" του αντινομάρχη.
Πόσο δε πολιτικών - πολιτευτών που προέρχονται από τον ίδιο κομματικό χώρο...

Στην ουσία της υπόθεσης οι απαντήσεις που έδωσε σήμερα ο κ. Ζάχαρης δημιουργούν ένα "τσουνάμι" εξελίξεων όσον αφορά αυτές τις 2 υποθέσεις!

"ΓΑΓΓΟΥ"
Για την υπόθεση "Γάγγου" δήλωσε πως είναι δρόμος "δημοτικός" του Δήμου Βαθέος, υπάρχει από την Νομαρχία έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, χωρίς να απαντήσει αν έχουν παραβιαστεί οι περιβαλλοντικοί όροι, ενώ ήρθε απροετοίμαστος αν η οικοδομή που καταλήγει ο δρόμος έχει πολεοδομική άδεια... Υποσχέθηκε βέβαια πως θα μας δώσει αμέσως απαντήσεις σχετικά με αυτή την πολεοδομική άδεια μόλις ζητηθεί από την Νομαρχία.

"ΚΟΤΣΙΚΑΣ"
Για την υπόθεση του "Κότσικα" έριξε σοβαρές ευθύνες στον Δήμο Βαθέος, την Εκκλησία και τον εργολάβο του έργου που γίνεται στον Περιφερειακό Βαθέος!
Δήλωσε πως υπάρχει περιβαλλοντική αλλοίωση της περιοχής, και "...μόλις εντοπίσαμε πως η περιοχή επιβαρυνόταν από τα υλικά του έργου της περιμετρικής Βαθέος, παρενέβη αμέσως το κλιμάκιο ελέγχου περιβάλλοντος, σταμάτησε τις εργασίες και είναι και στην διαδικασία του καταλογισμού προστίμου, σε όλους τους εμπλεκόμενους..."
Δηλαδή στον Δήμο Βαθέος, την Εκκλησία και τους εργολάβους!!!

Δήλωσε επίσης πως η Εκκλησία πρέπει να καταθέση μελέτη αποκατάστασης του χώρου....

"Είναι ένα θέμα που είναι λεπτό...και σοβαρό"

"Και ο Δήμος Βαθέος φέρει σημαντική ευθύνη"

Ακούστε τον κ. Ζάχαρη......

Δεν υπάρχουν σχόλια: