Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΡΥΦΟ;;;


Πολλά ερωτηματικά έχει δημιουργήσει ο χειρισμός του θέματος αλλά και η στάση του Λιμεναρχείου Σάμου σχετικά με ένα περιστατικό που έλαβε χώρα πριν από αρκετές ημέρες στα χωρικά μας ύδατα, με πρωταγωνιστές τρεις (3) πολίτες του Καρλοβάσου!

Το θέμα το μάθαμε εντελώς τυχαία και μετά από έντονες φήμες που κυκλοφορούν στο νησί, αφού μέχρι τώρα δεν έχει βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση, μα ούτε και ένα σχετικό Δελτίο Τύπου από το αρμόδιο Υπουργείο.


Με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε αλλά και όσα έχουμε ακούσει, πριν αρκετές ημέρες ταχύπλοο σκάφος με επιβαίνοντες 3 άτομα από το Καρλόβασι ταξίδεψαν στην Τουρκία, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη αν είχαν τα σχετικά έγγραφα.

Οι πληροφορίες λένε πως οι 3 κύριοι πήγαν στην Τουρκία προκειμένου να αγοράσουν κυνηγόσκυλα αφού ήταν κυνηγοί και είχαν μεγάλο πάθος με το χόμπι αυτό.

Κατά την επιστροφή τους από την Τουρκία αμέλησαν να ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες, δηλαδή μπαίνοντας στα ελληνικά χωρικά ύδατα, να αναρτήσουν στο υψηλότερο σημείο του σκάφους την Ελληνική σημαία και να κατεβάσουν στο χαμηλότερο σημείο την Τουρκική, με αποτέλεσμα ελληνικό σκάφος του Λιμενικού να τους καταδιώξει αφού νόμιζαν οι άνθρωποι του Λιμενικού ότι πρόκειται για τουρκικό σκάφος!!!

Αψηφώντας το ελληνικό ταχύπλοο τις εντολές ώστε να σταματήσει για έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια τρελή καταδίωξη στα στενά της Μυκάλης και τελικά το σκάφος των 3 Καρλοβασίων να πέσει σε ξέρα!!!

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που έχουμε, το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ένας εκ των τριών, το σκάφος να πάθει σημαντικές ζημιές και τέλος να συλληφθούν και οι 3 από τους άνδρες του Λιμενικού!

Μέχρι τώρα ακόμη έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτηματικά γι' αυτή την υπόθεση και δυστυχώς δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση.


  1. Είχαν έγγραφα για το ταξίδι τους οι 3 Καρλοβασίτες;

  2. Είχαν σχετικά έγγραφα για τα σκυλιά που μετέφεραν από την Τουρκία;

  3. Γιατί δεν σταμάτησαν για έλεγχο;

  4. Μετέφεραν πράγματι σκυλιά;

  5. Έχει οδηγηθεί κανείς στην Δικαιοσύνη;

  6. Γιατί δεν έχει εκδοθεί σχετικό Δελτίο Τύπου για το συμβάν;

  7. Γνωρίζει το Υπουργείο κάτι για το γεγονός;

  8. Έχει κατασχεθεί το σκάφος;

  9. Γιατί το σκάφος βρισκόταν στο Καρλόβασι τόσες ημέρες και τώρα έχει εξαφανιστεί; Που έχει μεταφερθεί;

  10. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του τραυματία;

  11. Τα σκυλιά που βρίσκονται;

Το γεγονός είναι σοβαρό και κάποιος πρέπει να δώσει απαντήσεις επίσημες!


Δεν υπάρχουν σχόλια: