Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Σε απόσταση αναπνοής από αεροπλάνο της Ολυμπιακής πέταξε τουρκικό μαχητικό στην Σάμο!!!!

Στα 30 μέτρα μπροστά από αεροπλάνο της Ολυμπιακής που εκτελούσε πτήση μεταξύ Ρόδου και Σάμου πέταξε τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16, κλιμακώνοντας επικίνδυνα τις προκλήσεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο.
Η επικίνδυνη παρενόχληση έγινε το πρωί της Δευτέρας, λίγες ώρες πριν από την εις τριπλούν υπερπτήση των Φούρνων από οκτώ τουρκικά F-16.
Η πρωινή πρόκληση έγινε και αυτή από 8 F-16, ένα εκ των οποίων πλησίασε επικίνδυνα το αεροσκάφος τύπου ATR της Ολυμπιακής, που πετούσε εντός εγκεκριμένου και κατοχυρωμένου διεθνώς αεροδιαδρόμου σε ύψος 14.000 ποδιών προς την πλευρά της Σάμου.
Σύμφωνα με τον πιλότο η διασταύρωση έγινε σε απόσταση περίπου 100 ποδιών, δηλαδή 30 μέτρων!!!
Για την παρενόχληση αυτή έγινε ήδη διάβημα στην Αγκυρα, ενώ το θέμα έθεσε στον Τούρκο ομόλογό της η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες Τρίτη.
Στο διάβημα τονίζεται «η μεγάλη ενόχληση» και «η βαθιά ανησυχία» της Ελλάδας για την τουρκική συμπεριφορά.
Πέραν του διαβήματος προς την Αγκυρα, το υπουργείο Εξωτερικών θα ενημερώσει για το περιστατικό της επικίνδυνης πτήσης τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: