Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Δεύτερη «παρτίδα» ηρωίνης εντόπισαν το πρωί του Σαββάτου οι τελωνειακοί στη Σάμο!!!


Άλλα πέντε κιλά ηρωίνης εντόπισαν οι άνδρες του Τελωνείου Σάμου, κατά τη διάρκεια ελέγχου των επιβατών, που έφθασαν το πρωί του Σαββάτου από το Κουσάντασι της Τουρκίας, με το πλοίο της γραμμής...
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελωνειακών, αν κατάφερνε να «περάσει» στην Ελλάδα ο 19χρονος Εσθονός -ο οποίος εντοπίσθηκε τη νύχτα με 1,8 κιλά ηρωίνης από τις τελωνειακές αρχές της Σάμου- θα ακολουθούσε και δεύτερη, μεγαλύτερη ποσότητα.

Αλλά επειδή οι διακινητές δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί του, αποφάσισαν να στείλουν και τη μεγαλύτερη ποσότητα με την 26χρονη Λιθουανή Αριάνα Bartkewiciute.
Μόλις η νεαρή έφθασε στο λιμάνι της Σάμου, οι τελωνειακοί ξεκίνησαν την έρευνα. Διαπίστωσαν ότι η βαλίτσα της είχε διπλό πάτο και διάφορα κομμάτια από ύφασμα ποτισμένα με μπαχαρικά. Λόγω και της αυξημένης επαγρύπνησης για την ενδεχόμενη άφιξη νέας «παρτίδας» ναρκωτικού, εντόπισαν τη μεγάλη ποσότητα.
Η 26χρονη οδηγήθηκε στο Τελωνείο Σάμου, όπου κρατείται για ανάκριση και ακολούθως, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Σάμου για να της αποδοθούν κατηγορίες.
Το «κόλπο» της προπορευόμενης «μικρής παρτίδας», πάντως, είναι γνωστό στις τελωνειακές αρχές του νησιού, αφού στο παρελθόν, αρκετές φορές επιχειρήθηκε η εφαρμογή του.
Όπως δήλωσε, όμως, η επικεφαλής του τελωνείου Σάμου, Φρόσω Βογιατζή, το αξιοπερίεργο είναι πώς κατάφεραν οι αλλοδαποί να περάσουν τις ποσότητες της ηρωίνης από το τελωνείο στο Κουσάντασι, όπου είναι γνωστό ότι υπάρχουν μηχανήματα μεγάλης ευκρίνειας.
Σημειώνεται ότι η νεαρή Λιθουανή είχε εισιτήριο για την Πάτμο, το οποίο άλλαξε, προκειμένου να περάσει από το τελωνείο της Σάμου.

Πάντως, τόσο ο χθεσινοβραδυνός Εσθονός όσο και η σημερινή Λιθουανή επιμένουν ότι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: