Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ Υποψήφιος Οικολόγων πρασίνων στη Σάμο

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959.
Το 1978 άνοιξε βιβλιοπωλείο στη Θεσσαλονίκη (Δ. Γούναρη 24, Πλατεία Ναυαρίνου) και σχεδόν ταυτόχρονα τον εκδοτικό οίκο "υπό σκέψη", που εξέδωσε για πρώτη φορά στη χώρα μας έργα των Τζακ Κέρουακ, Μπορίς Βιάν, Πατρίτσια Χάισμιθ και του αποθανόντος Έλληνα συγγραφέα, κριτικού κινηματογράφου και σκηνοθέτη, Χρήστου Βακαλόπουλου.
Επί σειρά ετών αρθρογράφησε σε έντυπα όπως το "Αντί", "ο σύγχρονος Κινηματογράφος", "η σπείρα", "το τραμ", "Η Νέα Οικολογία", περιοδικό που για μια πενταετία ήταν στη συντακτική επιτροπή του. Την περίοδο 1990-92 ήταν υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής δράσης των Οικολόγων Εναλλακτικών.
Από το 1993 εγκαταστάθηκε στη Σάμο και δραστηριοποιήθηκε αρχικά ως αρχισυντάκτης της τοπικής εφημερίδας "Ενημέρωση", ραδιοφωνικός παραγωγός και μέλος σειράς συλλόγων ("Ομάδα Πολιτών για την προστασία του Περιβάλλοντος", "Κινηματογραφική λέσχη Ίριδα"), διευθυντής στο παράρτημα Σάμου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης. Από το 2001 συμμετέχει ανελλιπώς στον "Όμιλο κοινωνικής και πολιτιστικής παρέμβασης Νομού Σάμου", που εκδίδει το τριμηνιαίο περιοδικό "Μεθόριος του Αιγαίου" και πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων και ημερίδων, με ιδιαίτερη επιτυχία.
Είναι υπεύθυνος των εκδόσεων "Υπερόριος", που σε μια επταετία έχει εκδώσει 38 βιβλία με αντικείμενο την ιστορία και τη λογοτεχνία του Νομού Σάμου, στη συντριπτική τους πλειοψηφία με συγγραφείς Σαμιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: