Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας


Σύμφωνα με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 304/2001, η 14η Σεπτεμβρίου ορίζεται ως ημέρα Εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, από το Τουρκικό κράτος.
Ο εορτασμός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους, που είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν τους Έλληνες της Μικράς Ασίας, σε έναν λαό προσφύγων και διασποράς.
Ο Φετινός εορτασμός θα γίνει την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ 304/2001 ορίζονται τα εξής:
• Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής μέχρι της δύσεως του ηλίου της 20ης Σεπτεμβρίου, ημέρα της εορτής.
• Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων του Νομού, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και των Τραπεζών, από της δύσεως του ηλίου της 20ης Σεπτεμβρίου, μέχρι τις πρωϊνές ώρες της επομένης.
Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στην εκκλησία του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στον Λόφο της Ψιλής Άμμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου , Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου. (Πέρας προσελεύσεως επισήμων στον ιερό Ναό στις 10.25).


Εκφώνηση ομιλίας από τον κ. Ν. Βαρούμα Προϊστάμενο Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.
Στη συνέχεια: Επιμνημόσυνη δέηση στο καλλιμάρμαρο μνημείο στο Λόφο της Ψιλής Άμμου και κατάθεση στεφάνων από τους:
-κ. Βουλευτή Σάμου
-κ. Νομάρχη Σάμου
-κ. Ταξίαρχο Διοικητή της 79ης ΑΔΤΕ
-κ. Δήμαρχο Βαθέος
-κ. Πρόεδρο του Φιλοτεχνικού Ομίλου

-Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των νεκρών.
-Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΠΑΝΕ ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΧΤΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΥΓΗΡΙΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΠΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ . ΕΡΩΤΩ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΡΛΑΣ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΤΑΖ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΥΚΛΛΟΦΟΡΥΣΕΙ Μ ΤΟΝ ΚΑΡΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΥΣΚΑ ΝΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΠΑΚΑΝ ΑΠΟ ΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΡΕ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΜΟΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ .ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΑΡΛΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ .