Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

«Έναρξη διάθεσης δελτίων του προγράμματος Τουρισμός Για Όλους 2009 – 2010 υποπρόγραμμα Γ’ Ηλικίας του ΕΟΤ.»


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σάμος:08/09/2009
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ Αρ.Πρωτ.:
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & Προς:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ -τα ΜΜΕ
Δ/ΝΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΚΕΠ) του Νομού Σάμου
Ταχ. Δ/νση: Διοικητήριο – Δερβενακίων-Σάμος -Ιστοσελίδα ΝΑ
Ταχ. Κώδικας: 83100
Πληροφορίες: Δ. Λεκάτης
Τηλ.: 2273080004 – 2273087351
Fax: 2273087464
E-mail: n.samou@kep.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Έναρξη διάθεσης δελτίων του προγράμματος Τουρισμός Για Όλους 2009 – 2010 υποπρόγραμμα Γ’ Ηλικίας του ΕΟΤ.»
Σας ενημερώνουμε ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου 2009 θα ξεκινήσει η διάθεση των 12.000 δελτίων για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2009 - 2010 υποπρόγραμμα Γ’ Ηλικίας του ΕΟΤ. Το πρόγραμμα Γ’ Ηλικίας υλοποιείται από την 1 Οκτωβρίου 2009 έως τις 31 Μαρτίου 2010 και τα δελτία θα διανέμονται από τα ΚΕΠ από τις 15 Σεπτεμβρίου 2009 μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2010 ή μέχρι εξαντλήσεώς τους.
1α. Δικαιούχοι του Προγράμματος
Δικαιούχοι του Προγράμματος με τα προστατευόμενα μέλη τους , είναι όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους και άνω, είναι δε συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή λόγω αναπηρίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος,υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας ή της Αγροτικής Εστίας .
Δεν δικαιούνται Δελτίου Γ΄ Ηλικίας οι εξής :
1. Οι συνταξιούχοι δικαιούχοι προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας και της Αγροτικής Εστίας ( δηλαδή οι ασφαλισμένοι του IKA και του Ο.Γ.Α.) ανεξάρτητα αν έκαναν χρήση η όχι του δικαιώματος τους για οποιονδήποτε λόγο.
2. Όσοι πήραν Δελτία του Προγράμματος «Τουρισμος για ολους» του Ε.Ο.Τ. κατά το διάστημα 15-05-2008 έως 31-03-2009 εξαιρουμένου του Προγράμματος της Γ΄Ηλικίας. ή συμμετείχαν στα Προγράμματα Εκδρομών ή Οκταήμερων διακοπών του Ε.Ο.Τ. του τρέχοντος έτους.
• Μεμονωμένοι δικαιούχοι: θεωρούνται οι άγαμοι και τα άτομα που δεν έχουν προστατευόμενα μέλη.
-2-
• Προστατευόμενα μέλη θεωρούνται οι σύζυγοι οι οποίοι τελούν υπό την οικονομική προστασία των κύριων δικαιούχων καθώς και τα προστατευόμενα τέκνα.
• Προστατευόμενα τέκνα θεωρούνται όλα τα ανήλικα τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών ή τα τέκνα, ηλικίας έως 25 ετών, τα οποία τελούν υπό την οικονομική προστασία των δικαιούχων λόγω σπουδών. Τα τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2008 συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη.
1.β. Ειδικές κατηγορίες δικαιούχων
Τα Άτομα με αναπηρία 67% και άνω εφόσον είναι συνταξιούχοι δικαιούνται δελτίο κάθε χρόνο για τους εαυτούς τους και τα προστατευόμενα μέλη. Στην περίπτωση που είναι μεμονωμένα άτομα χωρίς δηλαδή οικογένεια η δεν υπάρχουν ενήλικα άτομα προστατευόμενα μέλη για να τους συνοδέψουν η τα ενήλικα άτομα της οικογένειας τους δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος μας δικαιούνται δελτίου για συνοδό. Η επιλογή του συνοδού γίνεται χωρίς κανένα περιορισμό η ιδιαίτερη προϋπόθεση. Δεν δικαιούνται συνοδού τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω των οποίων οι σύζυγοι είναι ήδη δικαιούχοι του προγράμματος μας.
1.γ Πρόσθετες παροχές δικαιούχων
Στους συνταξιούχους κύριους δικαιούχους του παρόντος Προγράμματος , παρέχεται παράλληλα η δυνατότητα πραγματοποίησης μέχρι έξι (6) απλών λούσεων – έξι (6) εισιτήρια ελεύθερης εισόδου – σε εγκαταστάσεις Ιαματικών Πηγών όλης της χώρας , ανεξάρτητα αν οι επιχειρήσεις των εγκαταστάσεων αυτών στεγάζονται σε καταλύματα που συμμετέχουν ή όχι στο Πρόγραμμα.
2. Δικαιολογητικά
Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν Δελτία του Προγράμματος «Τουρισμος για ολους» Γ΄ Ηλικίας , θα πρέπει να προσκομίσουν στα ΚΕΠ τα παρακάτω δικαιολογητικά :
α)Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής ταυτότητας
β)Φωτοαντίγραφα των βιβλιαρίων ασθενείας από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του.
γ) Απόδειξη κράτησης μέσω Τράπεζας ή μέσω των ΕΛΤΑ, σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αναγράφονται στο ενημερωτικό κατάλογο καταλυμάτων του Ε.Ο.Τ., για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το κατάλυμα συμμετέχει στο πρόγραμμα.
-3-
3. Πληροφορίες - Διάθεση Δελτίων και Ενημερωτικών Εντύπων
• Τα ενηµερωτικά έντυπα που περιλαµβάνουν όλες τις πληροφορίες του
προγράµµατος, τα συµµετέχοντα καταλύµατα, τις τιµές των καταλυµάτων και κάθε άλλη λεπτοµέρεια, θα διατίθενται από τα Κ.Ε.Π. και από το site του Ε.Ο.Τ. www.eot.gr
• Τα Δελτία του Προγράµµατος «Τουρισµός για όλους» Γ΄ Ηλικίας , θα
διατίθενται από τα Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) όλης της
επικράτειας, καθηµερινά εκτός αργιών, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Προγράµµατος και µέχρι εξαντλήσεως των 12.000 δελτίων που θα διατεθούν συνολικά.
. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πρόσθετες πληροφορίες στα τηλ: 22730 80004 & 2730 87351 του Κ.Ε.Π της ΝΑ ΣΑΜΟΥ τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 08.00-20.00 καθημερινά και 08.00-14.00 κάθε Σάββατο.
Ο Νομάρχης Σάμου
Εμμ. Κάρλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: