Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΛΕΙΠΕΤΕ ΟΛΟΙ;


Προβλήματα με το πλήρωμα του Pavel

20/08/2009 - 20:33.

Την άμεση απομάκρυνση του πλοίου “PAVEL” (σ.σ. από το Μάρτη είναι εγκαταλειμμένο) από το λιμάνι Αγίου Κηρύκου, τη φροντίδα των εγκαταλειμμένων ναυτεργατών και προώθηση προς τη πατρίδα τους, ζητούν με επιστολή τους προς το ΥΕΝ, στα κόμματα και στο βουλευτή του νομού οι δήμαρχοι Αγ. Κηρύκου Σπ. Τέσκος, Ευδήλου Στ. Σταμούλος, Ραχών Φ. Καρούτσος:

«Κύριε Υπουργέ , Όπως γνωρίζετε από τις 9/3/2009 το Φ/Γ πλοίο «PAVEL» σημαίας Μολδαβίας, προσάραξε σε βραχώδη ακτή στην περιοχή Χρυσομηλιά Φούρνων Ικαρίας.
Από την προσάραξη προκλήθηκαν δύο ρήγματα εκατέρωθεν των πλευρών της πλώρης. Το ανωτέρω πλοίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι AZOV της Ρωσίας με προορισμό το λιμάνι MERSIN της Τουρκίας φορτωμένο με 3.000 τόνους σιτηρά.
Στις 17 Μάρτη, το καράβι ρωσικών συμφερόντων ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου. Με την άδεια των λιμενικών αρχών της Ικαρίας, η πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία πήραν το φορτίο, όμως εγκατέλειψαν πλήρωμα και πλοίο στην τύχη τους, χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν.
Επιπλέον οι ναυτεργάτες είναι απλήρωτοι περίπου 5 μήνες!
Οι εγκαταλειμμένοι ναυτεργάτες ,περισσότερο από ένα μήνα ζουν από την αλληλεγγύη των κατοίκων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων του νησιού και του Δήμου Αγίου Κηρύκου οι οποίοι τους προμηθεύουν με τρόφιμα, νερό και καύσιμα.
Αυτή η κατάσταση όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο γιατί πέραν της ανθρώπινης πλευράς του ζητήματος που δυστυχώς μέχρι στιγμής φαίνεται να γίνεται αντιληπτή μόνο από την τοπική κοινωνία .
Αρχίζουν να δημιουργούνται προβλήματα και για την λειτουργία του λιμανιού του Αγίου Κηρύκου, που όπως αντιλαμβάνεστε εν όψη της τουριστικής περιόδου δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να παραμένει ένα πλοίο με σοβαρά προβλήματα σε ένα ούτως η άλλος ανεπαρκές λιμάνι. Στο οποίο αν συμβεί κάποιο ατύχημα στο πλοίο «PAVEL» θα δημιουργηθούν καταστάσεις χειρότερες από αυτές του ναυαγίου του «Sea Diamont» στην Σαντορίνη.
Είναι άμεση ανάγκη σήμερα να ληφθούν επειγόντως μέτρα ώστε και το πλοίο να απομακρυνθεί άμεσα από το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου, αλλά και οι εγκαταλειμμένοι ναυτεργάτες να πληρωθούν και να προωθηθούν στην πατρίδα τους».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ GREEK SHIPPING NEWS

--------------------------------------------
ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ.
ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΣΥ, ΚΥΡΙΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ, ΠΟΥ ΠΑΣ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ...
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΛΑΟΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ
ΕΣΕΙΣ, ΣΤΟ ΥΕΝΑΝΠ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ..ΝΑΙ Η ΟΧΙ...

Π. ΧΡ.


πηγή: Πειρατικό Ρεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια: