Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Στο επίκεντρο το Aegean Regatta 2009

Την εβδομάδα 22-29 Αυγούστου διεξάγεται στο Αιγαίο ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Aegean Regatta 2009.
Πρόκειται για μιαν από τις κορυφαίες ιστιοπλοϊκές εκδηλώσεις στο Αιγαίο και διοργανώνεται από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας.
Παράλληλα, το Υφυπουργείο Αθλητισμού στηρίζει σταθερά και έμπρακτα τους Διεθνείς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης, με στόχο την ενδυνάμωση, την ανάπτυξη και διεθνή επέκταση του θεσμού, καθώς και την εμπέδωση της σημασίας του ως διεθνούς αθλητικού γεγονότος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Το άθλημα της ιστιοπλοΐας είναι ένα άθλημα ιδιαίτερα συναρπαστικό. Δημοφιλές στη χώρα μας, ένα άθλημα που μας έχει χαρίσει διακρίσεις και μεγάλες συγκινήσεις, τόσο σε Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με σταθερά ανοδική πορεία και πρόοδο τα τελευταία χρόνια.
Ο αγώνας αυτός έχει την ιδιαιτερότητα ότι διεξάγεται κάθε χρόνο σε διαφορετικά νησιά. Φέτος η εκκίνηση θα δοθεί από την Ικαρία και αφού διασχίσει το Ικάριο Πέλαγος, έχει ως πρώτο σταθμό το Καρλόβασι της Σάμου.
Ακολούθως, ο στόλος θα κατευθυνθεί προς την πρωτεύουσα της Σάμου, Βαθύ, όπου θα διεξαχθούν και αγώνες όρτσα πρίμα.
Ο τελικός προορισμός είναι το νησί των Λειψών, το νησί της Καλυψούς.
Εκεί θα πέσει και η αυλαία αυτής της διοργάνωσης.
Στους διάφορους σταθμούς θα πραγματοποιηθούν και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με κορυφαίες τη συναυλία του Μίμη Πλέσσα στην Ικαρία και τη Συναυλία της «Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης», στο Βαθύ Σάμου.

Κυπριακές συμμετοχές
O Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Επαρχίας Αμμοχώστου Bega Figo θα αντιπροσωπευτεί με δυο ομάδες με τα σκάφη «Ναυκρατούσα» και «Αλμύρα».
Θα συμμετάσχουν οι ιστιοπλόοι Άδωνις Καλοπετρίδης, Παναγιώτης Πέτρου, Ευθύμιος Πέτρου, Μανώλης Τυφόξυλος, Ιωάννης Σουκιούρογλου, Λίτσα Λιβέρα, Γεωργία Φάνου, Σωτήρης Κυριάκου, Μαρία Αργυρίδου, Χάρης Τσιάρτας, Γιώργος Μάγος και Θεόδωρος Λαφαζανης.
Οι συμμετέχοντες θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την εταιρεία INVESTMENTS Best of the Best Cyprus, η οποία, πιστή στην αγάπη της για τη θάλασσα και το ναυταθλητισμό, στηρίζει τη συμμετοχή στον αγώνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία INVESTMENTS Best of the Best Cyprus στήριξε και την περσινή συμμετοχή των ιστιοπλόων στη Ρεγκάτα Αιγαίου 2008.
Μεταξύ των συμμετοχών που προέρχονται απ' όλη την Ελλάδα, ξεχωρίζουν το σκάφος «MELITI V», με κυβερνήτη τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Γιώργο Ανδρεάδη, το «ERYTOS 2 COSMOTE», με κυβερνήτη τον Ολυμπιονίκη Κώστα Μάνθο, αλλά και το σκάφος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» του Λιμενικού Σώματος, με το οποίο αναμένεται να αγωνιστεί ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πάνος Καμμένος. Συνολικά αναμένεται να δώσουν το παρών 80 σκάφη με 800 ιστιοπλόους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: