Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Η διασκέδαση στο νησί μας

Αυγούστου 19, 2009

Το 2002 είχα στείλει την παρακάτω επιστολή για ένα πρόβλημα που …χρόνιζε.
Πέρασαν 7 χρόνια από τότε και το πρόβλημα εξακολουθεί να χρονίζει.

Προς
κ. Νομάρχη Σάμου Θαλ. Θαλασσινό
κ. Δήμαρχο Πυθαγορείου Νίκο Μάρκου
Κύριοι,
Σε όλους μας είναι έντονη η πίεση που ασκούν οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό για περισσότερη διασκέδαση στο νησί μας. Διασκέδαση που βέβαια είναι νυχτερινή. Η έλλειψη αυτή δεν διαπιστώνεται μόνο από τους καλοκαιρινούς επισκέπτες , Έλληνες και ξένους αλλά και από τους συμπατριώτες μας κυρίως τους νέους.
Τον αριθμό των κέντρων νυχτερινής διασκέδασης στο νησί μας ελαχιστοποιεί και το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται από το νόμο η ύπαρξή τους σε απόσταση μικρότερη των 300 μ από νόμιμη κατοικία , έτσι ώστε σχεδόν όσα λειτουργούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα και κάποια από αυτά να έχουν κλείσει.
Επειδή , και τέτοια κέντρα πρέπει να υπάρχουν αλλά και οι ώρες κοινής ησυχίας να είναι σεβαστές από όλους θα πρότεινα , στην επικείμενη ελπίζω τροποποίηση του χωροταξικού να ορίσουμε περιοχές διασκέδασης. Σαν τέτοια θα πρότεινα την περιοχή Κ του Κάμπου της Χώρας . Είναι μια περιοχή πλάτους τουλάχιστον 80 μ που αρχίζει μετά την γραμμή του αιγιαλού και τα πρώτα 50 μ που απαρτίζουν την ζώνη Δ.
Ως γνωστόν, στην ζώνη Δ επιτρέπονται γήπεδα αθλοπαιδιών , η φύτευση πρασίνου και η τοποθέτηση μόνιμων ή κινητών σταδίων και στην ζώνη Κ επιτρέπονται αναψυκτήρια, εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις και Πολιτιστικά κτίρια και γενικά εγκαταστάσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Πάνω από την ζώνη Κ αναπτύσσεται μία περιοχή προστασίας φυσικών σχηματισμών που δεν επιτρέπει την κατασκευή κατοικίας και έτσι εκεί δεν υπάρχουν κατοικίες και συμπολίτες που ενοχλούνται.
Ελπίζω η πρότασή μου να σας βρει σύμφωνους.
Με φιλικούς Χαιρετισμούς
Βουλευτής Σάμου
Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: