Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Ισχυρή πτώση στις αεροπορικές αφίξεις


Πτώση 8,11% παρουσιάζουν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις για το διάστημα Ιανουάριος- Ιούλιος 2009 στα 13 κυριότερα αεροδρόμια της χώρας σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η κίνηση παρέμεινε σε αρνητικά επίπεδα και τον Ιούλιο καταγράφοντας απώλειες-5,94%, σύμφωνα με τα στοιχεία από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Τη μεγαλύτερη πτώση εμφανίζει η Χίος (-26,27%), ενώ ακολουθεί η Κεφαλλονιά (-23,49%), η Σάμος(-14,28%), η Σαντορίνη (-12,65%), το Ηράκλειο (-10,12%), η Κέρκυρα (-9,88%) και η Κως (-8,75%).

Τη μικρότερη πτώση σημειώνει η Ρόδος (-3,89%) με διαφορά από τα άλλα αεροδρόμια. Στην Αθήνα, αν και ο Ιούλιος έχει μια μικρή αύξηση (2,5%), το επτάμηνο είναι αρνητικό κατά 6,96% λόγω της σημαντικής πτώσης των προηγούμενων μηνών.

Η μείωση για το επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2009, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, είναι πιο συγκρατημένη από το-9,6% που είχε καταγραφεί στο εξάμηνο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ωστόσο καλύπτει μια μόνο παράμετρο των επιδόσεων του τουρισμού.

Για την πλήρη αποτύπωση της εξέλιξης του τουρισμού χρειάζονται ταυτόχρονα τα μεγέθη των διανυκτερεύσεων, των εσόδων καθώς και ο δείκτης της απασχόλησης. Τα έσοδα που συνιστούν τη σημαντικότερη παράμετρο ανακοινώνονται με χρονική υστέρηση δύο μηνών από την Τράπεζα της Ελλάδος. Το διάστημα Ιανουάριος- Απρίλιος 2009 παρουσίαζε απώλειες εσόδων 11,64% έναντι του αντίστοιχου περσινού, ενώ η υστέρηση των εσόδων έκανε άλμα στο 18,9% στο διάστημα Ιανουάριος- Μάιος. Με δεδομένο ότι οι εκπτώσεις και οι ειδικές προσφορές συνεχίζονται και στην υψηλή περίοδο (Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος) ο ΣΕΤΕ επισημαίνει ότι είναι αναγκαία η αναμονή της ανακοίνωσης της Τράπεζας της Ελλάδος για την εξέλιξη των εσόδων

πηγη: www.hellenicbusiness.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: