Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών στο διαγωνισμό για τις άγονες αεροπορικές γραμμές


Στις 12 σήμερα το μεσημέρι έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εταιρίες που προσήλθαν και κατέθεσαν φακέλους είναι οι ακόλουθες:

Aegean Airlines,
Astra Airlines,
Athens Airways,
Carpat Air,
Hellas Jet,
Olympic Air
και Sky Express.

Ο διαγωνισμός είναι μειοδοτικός και το κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η οικονομικότερη προσφορά, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό να προκύψουν διαφορετικοί ανάδοχοι για διαφορετικά δρομολόγια. Μάλιστα, η φημολογία κάνει λόγο και για διάθεση να μοιραστεί η πίτα των άγονων γραμμών ανάλογα με το μέγεθος κάθε εταιρείας που θα συμμετέχει στον διαγωνισμό.

Οι ανάδοχοι που θα επιλεγούν θα αναλάβουν να παρέχουν το συγκεκριμένο έργο για τετραετή περίοδο, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου 2009.

Η προκήρυξη της ΥΠΑ αφορά συνολικά 24 προορισμούς.

Σε αυτές περιλαμβάνονται κατ’ αρχήν, οι πτήσεις από Αθήνα προς Αστυπάλαια, Ικαρία, Λέρο, Μήλο, Κύθηρα, Νάξο, Πάρο, Κάρπαθο, Σητεία, Σκιάθο, Σκύρο και Κάλυμνο.

Επίσης, αφορά τις πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Σάμο, Χίο, Κέρκυρα, Καλαμάτα και Σκύρο.

Τέλος, περιλαμβάνει και τα δρομολόγια: Άκτιο - Σητεία, Αλεξανδρούπολη - Σητεία, Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ρόδος, Ρόδος - Καρπάθος -Κάσος - Σητεία, Ρόδος - Κως - Λέρος - Αστυπάλαια, Κέρκυρα - Άκτιο - Κεφαλονιά - Ζάκυνθος και Ρόδος ? Καστελλόριζο. Σημειώνεται ότι οι 24 συνολικά άγονες αεροπορικές γραμμές, αποφέρουν 35 εκατ. ευρώ ετησίως στις Ο.Α. που σήμερα εκτελούν αποκλειστικά αυτά τα δρομολόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: