Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Τελείωσε πριν από λίγο την περιοδεία του στην Σάμο ο Αλέξης Τσίπρας.




"Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, σε ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της χώρας, η οικονομική κρίση δεν κάνει διακοπές, αλλά φαίνεται ότι δείχνει τα δόντια της στους επιχειρηματίες, στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στις τουριστικές επιχειρήσεις, στους δεκάδες χιλιάδες εποχιακούς που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι μέχρι το τέλος του χρόνου ή απλήρωτοι μετά το τέλος της σεζόν", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντησή του με τους φορείς του επιμελητηρίου της Σάμου, τουριστικούς παράγοντες και επιχειρηματίες.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα κάνει "πάρτι παροχολογίας". "Η κυβέρνηση αντί να πάρει πρωτοβουλίες τόνωσης της ενεργού ζήτησης, αντί να κάνει δημόσιες επενδύσεις, αντί να στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις,αντί να οργανώσει, να εκπονήσει προγράμματα για την απασχόληση, στην πραγματικότητα ασχολείται μονάχα με το να δώσει 28 δισ. στις τράπεζες και να δώσει κίνητρα στους μεγάλους επιχειρηματίες, προκειμένου να αλλάξουν τις μόνιμες θέσεις εργασίας με ελαστικές θέσεις απασχόλησης.
Η χώρα χρειάζεται μία ριζικά αλλαγμένη πολιτική: Αν αυτή δεν υπάρξει είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα βουλιάξουμε όλοι στην οικονομική κρίση", τόνισε.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφθηκε, επίσης, το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στη Σάμο που σήμερα φιλοξενεί περίπου στα 700 άτομα.
Είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από το Νομάρχη της Σάμου, από φορείς και από τους εργαζόμενους του κέντρου για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο:
Όταν ο αριθμός αυτός υπερδιπλασιάζεται είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τεράστιο ανθρωπιστικό αλλά και κοινωνικό πρόβλημα, είπε ο κ. Τσίπρας.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια η ανεπτυγμένη Δύση έσπειρε στις χώρες του Τρίτου Κόσμου πολέμους, φτώχια, εξαθλίωση.
Σήμερα θερίζει τις επιπτώσεις αυτής της σποράς. Σήμερα σε όλη την Ευρώπη χιλιάδες εξαθλιωμένοι μετανάστες και πρόσφυγες ζητούν επιβίωση, ζητούν μια καλύτερη μέρα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια με την καταστολή και την αστυνόμευση.
Είναι μία τελείως ατελέσφορη και αναποτελεσματική επιλογή. Όσο και αν προσπαθήσει κανείς με εξοπλιστικά προγράμματα να περιφρουρήσει τα θαλάσσια σύνορα δεν θα το καταφέρει, τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Πρόσθεσε δε ότι στη χώρα μας η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια πολιτική γραμμή, ενώ το τελευταίο διάστημα παρασύρεται από έναν ανταγωνισμό με την ακροδεξιά του κ. Καρατζαφέρη και καταλήγει στις πιο ακραίες πολιτικές της μηδενικής ανοχής και των επιχειρήσεων σκούπας.
Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει μετακομίσει και έχει μετεγκατασταθεί μεσοτοιχία με την πολυκατοικία του κ. Καραμανλή και του κ. Καρατζαφέρη.
Και δυστυχώς για τα θέματα αυτά καταθέτει μία αριστερή ρητορεία, επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ.
Εμείς, είπε, θα επιμένουμε να υιοθετούμε τις προτάσεις και τις θέσεις των διεθνών οργανισμών, της ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και της Διεθνούς αμνηστίας. Θα επιμένουμε να διεκδικούμε την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και προτείνουμε σειρά συγκεκριμένων μέτρων, είπε.
Κλείνοντας σημείωσε ότι είναι αδιανόητο σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μπορούν να διακινούνται ελεύθερα εμπορεύματα, κεφάλαια ακόμα και ο τζόγος και να μην μπορούν να διακινούνται οι άνθρωποι.
Θύμισε δε ότι έχει ήδη προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την αποκεντροποίηση αστικών περιοχών που πλήττονται από την υπερβολική συσσώρευση των οικονομικών προσφύγων, εξαθλιωμένων που δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε σε κέντρα υποδοχής, με συγκεκριμένα προγράμματα ενίσχυσης της ποιότητας ζωής σε αυτές τις περιοχές καθώς και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που πλήττονται από το πρόβλημα. Αυτή η δέσμη μέτρων που προτείνει η αριστερά είναι δέσμη μέτρων στο πλαίσιο μιας λογικής την οποία αρνείται να υιοθετήσει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, είπε.
Και συμπλήρωσε: "Για άλλη μια φορά απέναντι από τα προβλήματα και αυτήν την θλιβερή εικόνα που βλέπουμε μπροστά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την τοπική κοινωνία της Σάμου, κοινωνικούς φορείς και ενεργούς πολίτες άλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση που επιδεικνύουν αλληλεγγύη και ανθρωπιά την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση είναι χέρι - χέρι με τον Καρατζαφέρη".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: