Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Ιστιοπλοϊα-Ο Τζακ Λόιντ παρών στην Aegean Regatta 2009 και στο Καρλόβασι


Μια σπουδαία συνεργασία εξασφάλισε η Οργανωτική Επιτροπή της Aegean Regatta 2009, του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ο διευθυντής αγώνων του κορυφαίου ιστιοπλοϊκού αγώνα στον κόσμο, του VOLVO OCEAN RACE, Τζακ Λόιντ, θα παρακολουθήσει τη "Ρεγκάτα του Αιγαίου" και θα κάνει ειδική παρουσίαση στους ιστιοπλόους στο Καρλόβασι της Σάμου, απαντώντας μάλιστα σε όλες τις ερωτήσεις τους.
Είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος με τεράστιες γνώσεις στο ναυταθλητισμό έρχεται στην Ελλάδα και θα μεταδώσει την εμπειρία του, στους Έλληνες ιστιοπλόους.
Οι συμμετοχές, σχεδόν ένα μήνα πριν από την εκκίνηση, έχουν φτάσει ήδη τις 60, επιβεβαιώνοντας αυτό που έχει πετύχει από την πρώτη χρονιά η Aegean Regatta, ότι είναι δηλαδή ο ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θάλασσας με τη μεγαλύτερη πανελλήνια απήχηση, όπως έχει επισημάνει άλλωστε και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αναστάσης Παπαληγούρας: "Η διοργάνωση έχει αποκτήσει ενθουσιώδεις υποστηρικτές, τόσο Έλληνες όσο και ξένους, με αποτέλεσμα σήμερα να συγκαταλέγεται στις πιο σημαντικές διοργανώσεις στην Μεσόγειο, αναδεικνύοντας κατά αυτό τον τρόπο το Αιγαίο σαν ένα πρωτεύοντα διεθνή θαλάσσιο στίβο.
Θέλω ωστόσο να τονίσω ότι η σημασία της Aegean Regatta δεν περιορίζεται μόνο στην αθλητική της σπουδαιότητα, ούτε στην αδιαμφισβήτητη συμβολή της στην τουριστική προβολή της χώρας μας.
Αποτελεί πεποίθηση ότι εξίσου σημαντική είναι και η κοινωνική και πολιτιστική διάστασή της, καθώς σε κάθε νησί σταθμό του αγώνα διοργανώνονται καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις".
Η "Ρεγκάτα του Αιγαίου" ανοίγει πανιά στις 23 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 29 του μήνα, με μια διαδρομή στα ανατολικά σύνορα της χώρας, ξεκινώντας από τον Εύδηλο της Ικαρίας, συνεχίζοντας στο Καρλόβασι και το Βαθύ Σάμου και καταλήγοντας στους Λειψούς.
Συνδιοργανωτές της Αegean Regatta είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι όμιλοι:

Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ναυτικό Ομιλο Καρλοβασίου, με συντονιστή όμιλο τον Α.Ο. Αιγαίου.


πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: