Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Πετάνε τους δημοσιογράφους έξω από την αποστολή για Ικαρία...

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε αύριο 17 Ιουλίου, η Ικαρία γιορτάζει την 97η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού από τον οθωμανικό ζυγό.
Γι' αυτό λοιπόν τον λόγο το Επαρχείο Ικαρίας ζήτησε από όλες τις αρχές (στρατιωτικές, πολιτικές, τύπος κ.α.) να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν.
Παράλληλα το ο Έπαρχος Ικαρίας ζήτησε από Γενικό επιτελείο να μεριμνήσει, ώστε όλοι οι επίσημοι φορείς να μεταφερθούν με στρατιωτικό πολεμικό πλοίο αύριο το πρωί από το λιμάνι της Σάμου για τον Άγ. Κήρυκο, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο.
Δυστυχώς όμως ο κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου επικαλούμενος κάποια εγκύκλιο δεν επιτρέπει να μπουν στο πλοίο οι δημοσιογράφοι, διότι είναι απλοί πολίτες και θα πρέπει να έχουν ασφαλιστήριο ζωής!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φυσικά δημιουργήθηκε θέμα, αφού ποτέ ξανά δεν έχει ζητηθεί ποτέ κάτι τέτοιο σε άλλες περιπτώσεις μεταφοράς με πολεμικά πλοία δημοσιογράφων (βλ. Πρόεδρος Δημοκρατίας, Γιώργ. Παπανδρέου, κ.α.)
Ουσιαστικά η αντίδραση των τοπικών αρχών ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ χαλαρή, κάτι που σημαίνει πως δεν κόπτονται και πολύ για την ενημέρωση των πολιτών του Νομού και την κάλυψη του σημαντικού και ιστορικού αυτού γεγονότος.

Απορία πολλών εκ των συναδέλφων φυσικά είναι αν οι συνοδοί όλων των αρχόντων αύριο κατά την αναχώρησή τους με το πολεμικό πλοίο, θα έχουν μαζί τους και τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους.

Στην εκπομπή μας μίλησε για το θέμα ο συνάδελφος δημοσιογράφος κ. Γιάν. Νέγρης.

Ακούστε τον...


Δεν υπάρχουν σχόλια: