Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Μεγάλες Καταστροφές στην Ικαρία μετά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

http://www.nikaria.gr
http://www.ikariamag.gr
http://www.nikaria.gr

 "Σαμιακή ΓΝΩΜΗ

ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ....!!!

Δυστυχώς και ένας 34 χρονος βρέθηκε νεκρός στην περιοχή Αμάλου στο Καρκινάγρι του Δήμου Ραχών αφού είχε καταπλακωθεί από το σπίτι όπου διέμενε και παρασύρθηκε από χείμαρο με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ο άτυχος άνδρας, ο Α.Μ. ήταν κάτοικος Αθηνών, αλλά αρκετές φορές διέμενε σε φίλους του στην Ικαρία!"

http://www.nikaria.gr


Μεγάλες καταστροφές έγιναν χθες στην Ικαρία από την κακοκαιρία που χτύπησε το νησί. Έντονες βροχοπτώσεις, οι χειρότερες των τελευταίων ετών. Τέτοια ένταση φαινομένων είχαν να δουν από το 1922 όπως θυμούνται οι παλαιότεροι. 
http://www.nikaria.gr
Όλο το εθνικό επαρχιακό δίκτυο του νησιού αλλά και αγροτικοί δρόμοι έπαθαν ζημιές από κατολισθήσεις, από υποχωρήσεις παλιών γεφυριών (πολλά σε όλο το νησί), καταστροφής παλαιών οικιών, σε μια από αυτές στη περιοχή Αμαλου είχαμε και τον ένα μέχρι στιγμής νεκρό, ένα 34χρονο άνδρα, από πτώση στέγης παλαιάς οικίας. Μέχρι στιγμής κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι Αγ. Κηρύκου – Πλαγιάς – Κοσοικίων στη περιοχή Άγιος Δημήτρης από κατολισθήσεις, Αγ. Πολυκάρπου – Ραχών, από πτώση του γεφυριού Χάρακα, και όλο το δίκτυο προς την τέως κοινότητα Καρκιναγριου, στο οποίο όπως και σε όλο το νησί έχουν πάει συνεργεία του Επαρχείου και των Δήμων αλλά και ιδιώτες για να βοηθήσουν στη γρήγορη αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος είχαμε όλη νύχτα και τώρα (ώρα 4.30 μμ) έχουμε στην περιοχή Ραχών και Καρκιναγρίου.
Διακοπές στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία είχαμε κατά διαστήματα όλη τη νύχτα ακόμα και τώρα η τηλεπικοινωνιακή κάλυψη του νησιού είναι προβληματική. Ενισχύσεις ήρθαν τη νύχτα από τη Σάμο για να βελτιώσουν και να αποκαταστήσουν το συντομότερο δυνατό τα δίκτυα που έχουν πάθει ζημιές.
http://www.nikaria.gr
Από τη Πυροσβεστική υπηρεσία Ικάριας που επικοινωνήσαμε μας ανέφεραν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας δεχθηκαν  70 -80 κλήσεις, πολλές από αυτές για βοήθεια σε έκτακτα περιστατικά ( 7-8 κλήσεις για πτώσεις δένδρων, 3 κλήσεις για άντληση υδάτων, 2 κλήσεις για απεγκλωβισμούς).
Η ικαριακη ραδιοφωνία θα είναι συνεχώς σε επικοινωνία με τους αρμοδίους φορείς και ότι νεώτερο έχουμε θα ξαναβγάλουμε δελτίο τύπου για να σας ενημερώσουμε.




http://ikariaki.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: