Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση Γιώργου Στάντζου


Φίλες και Φίλοι
 
Στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση της κοινωνίας  από την απλή αλλά ταυτόχρονα τιμητική και ουσιαστική θέση του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου, μολονότι είχα διεκδικήσει μέχρι το τέλος την θέση του υποψήφιου  Δημάρχου Σάμου.
 Ο πολιτικός φορέας στον οποίο μετέχω επέλεξε μέσα από δικές του διαδικασίες  να προκρίνει την υποψηφιότητα του φίλου Αντινομάρχη Σάμου Στέλιου Θάνου. Απόφαση, κατά τη γνώμη μου, σεβαστή και αξιόλογη.
Ωστόσο, η ειλικρινής σχέση που έχω διαμορφώσει μαζί σας με δεσμεύει να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος .
 Η ηθική σχέση που πρέπει να διαμορφώνουμε με την πολιτική πολλές φορές δοκιμάζεται για να γίνει πιο ισχυρή και ώριμη. Εξάλλου τι αξία θα είχε αν στην πρώτη ισχυρή δοκιμασία ή προσωπική πικρία,  επέλεγα το δρόμο της αποχής και της ιδιώτευσης;
 Η συνεχής όμως και αδιάκοπη συμμετοχή μου στα κοινά της αυτοδιοίκησης  από  μικρή ηλικία και πάντοτε με υπευθυνότητα , δεν μου επιτρέπει να γυρίσω την πλάτη  στις  δύσκολες αυτές στιγμές. Οι αρχές μου μού  επιβάλλουν να παραμείνω ενεργά στο πλευρό των συμπολιτών μου,  προσπαθώντας με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω στην υλοποίηση των κοινών μας στόχων, διατηρώντας παράλληλα έναν αυτοδύναμο, ζωντανό και παρεμβατικό λόγο.
 H στείρα άρνηση και η δικαιολογημένη διαμαρτυρία για τα σημερινά αδιέξοδα του τόπου μας δεν μπορεί να αποτελεί  πολιτική επιλογή . Επιλογή ανάπτυξης και προοπτικής αποτελεί πάντα το πολιτικό όραμα και η  ενεργή συμμετοχή στα κοινά ενός τόπου.

Τα εδραιωμένα κατεστημένα συμφέροντα ετών , οικονομικά και  πολιτικά , τα οποία έχουν θέσει την ιδιαίτερη πατρίδα μας σε τροχιά ελεύθερης πτώσης,  να είστε σίγουροι ότι ανησυχούν μόνο όταν οι πολίτες και οι εκπρόσωποι τους προτάσσουν κριτήρια ποιότητας, συλλογικής δράσης και διαφάνειας.
 Ο κακώς νοούμενος  τοπικισμός,  ο οποίος καμιά σχέση δεν έχει με την   άδολη αγάπη για τον τόπο,  αποτελεί πρόφαση και ταυτόχρονα εφαλτήριο  για τους λίγους και ισχυρούς, ώστε να διατηρούν το προσωπικό τους πολιτικό και οικονομικό όφελος εις βάρος της Σάμου και του μέλλοντος της. Η γνώμη μου είναι ότι η Σάμος είναι μία ενιαία και αδιαίρετη . Οι κάτοικοι της οφείλουν  να έχουν κοινό μέλλον,  το οποίο πρέπει να οικοδομηθεί με συλλογικότητα και πέρα από μικρόψυχους τοπικιστικούς ανταγωνισμούς.
Το συμφέρον ολόκληρου του νησιού θα πρέπει να αποτελέσει την ύψιστη πολιτική μας προτεραιότητα.
 Όλα αυτά τριγυρνάνε στις σκέψεις όλων μας εδώ και πολύ καιρό.  Τώρα όμως, σε αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο  εκλογές, ήρθε η ώρα να πιστέψουμε ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και ανεξάρτητοι από δεσμεύσεις και αγκυλώσεις που ανήκουν στο παρελθόν.
Το ενδεδειγμένο θα ήταν σε αυτήν την κρίσιμη για τον τόπο περίσταση να αναδειχθούν μέσα από τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, άνθρωποι έντιμοι,  με αποδεδειγμένη δυναμική και τις απαραίτητες ικανότητες στην διοίκηση, με πίστη στη συλλογική δράση, άνθρωποι που έχουν τη δύναμη και την βούληση να συγκρουστούν με όλα αυτά που δε μας αφήνουν να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον.
 Ο δρόμος μπροστά μας  θα είναι μακρύς και δύσκολος. Θέλω όμως να πιστεύω ότι θα είναι  ένας δρόμος δημιουργίας και προοπτικής..
Ωστόσο  στη βάση της ειλικρινούς σχέσης, που έχουμε διαμορφώσει όλα αυτά τα χρόνια της κοινής μας πορείας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, με μεγαλύτερη ωριμότητα και αποφασιστικότητα,  να συμβάλω στο ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.
 Για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισα να κατέλθω υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  με τον συνδυασμό « Δράση Ενότητα Προοπτική για μια Καλύτερη Σάμο», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Στέλιο Θάνο.
Σας καλώ να προχωρήσουμε μαζί στην νέα αυτή πρόκληση.

                                                                       Με εκτίμηση

                                                                     Γιώργος Στάντζος
                                                     Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: