Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Επιμελητήριο Σάμου υπενθυμίζει στα μέλη του ότι μέχρι 29/10/2010 θα έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμα χρέη, με ευκολίες πληρωμής που ανέρχονται ως και σε    45 μηνιαίες δόσεις.
         
Με  νομοθετική ρύθμιση προβλέπεται η δυνατότητα συμψηφισμού των χρεών των φορολογουμένων με οφειλές του Δημοσίου (επιστροφή φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ, κτλ.) προς τις επιχειρήσεις, αλλά και η χορήγηση ενημερότητας σε όσους υπαχθούν στη ρύθμιση.
         
Τα χρέη που μπορεί να ρυθμιστούν είναι αυτά που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2010.

Οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή  είναι  Υποβολή αίτησης του ενδιαφερομένου ως και τις 29 Οκτωβρίου 2010 στη ΔΟΥ ή στο τελωνείο που είναι βεβαιωμένες οι οφειλές καθώς και καταβολή της πρώτης δόσης της ρύθμισης ή της εφάπαξ πληρωμής την ημέρα υποβολής της αίτησης, με εξαίρεση την περίπτωση για την οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις έκπτωσης πρόσθετων φόρων ή τελών, οπότε η εφάπαξ εξόφληση πρέπει να γίνει εντός πέντε ημερών από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: