Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Κραυγή αγωνίας από του Σαμιώτες ψαράδες προς την Ελπίδα Τσουρή: "Γιατί να έχουμε Ελληνική Σημαία, μήπως πρέπει να βάλουμε την Τουρκική σημαία η......


...................μήπως να φύγουμε και από τη Σάμο;


Στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής επετείου του ΟΧΙ επισκέφτηκε σήμερα το απόγευμα τη Σάμο η Υφυπουργός θαλασσίων υποθέσεων,Νήσων Αλιείας Ελπίδα Τσουρή.
Στις 6 το απόγευμα σε σύσκεψη στα γραφεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου, συζήτησε με την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς θέματα της αρμοδιότητάς της.
Οι Αλιείς της Σάμου με αγωνία εξέφρασαν τον προβληματισμό τους καθώς καθίσταται πλέον προβληματική η αλιεία με την εφαρμογή του Κανονισμού 1967/2006.
Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι Ελληνες αλιείς θυματοποιούνται συνεχώς από το συνδυασμό του θεσμικού πλαισίου και της Τουρκικής ασυδοσίας.Οι απαγορεύσεις για του Έλληνες αλιείς λειτουργούν ως ελευθέρας για τους Τούρκους αλιείς που κυριολεκτικά σαρώνουν το Αιγαίο .

Οι Σαμιώτες αλιείς έδωσαν φωτογραφικό υλικό στην Υφυπουργό σχετικά με τις παραβιάσεις των Ελληνικών χωρικών υδάτων από τους Τούρκους τονίζοντας ότι καθημερινά πλέον οι Τούρκοι ψαρεύουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα χωρίς οι αρχές να παρεμβαίνουν.
Εντύπωση έκανε σε όλους η καταγγελία του Νομάρχη Σάμου Μανόλη Κάρλα ότι παρά του ότι στη Σάμο υπάρχει και δραστηριοποιείται η frondex ,φαίνεται ότι <<κάνει τα στραβά τα μάτια>>

Η όλη συζήτηση χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως επιπόλαια .Η συζήτηση έμοιαζε περισσότερη με κουβέντα καφενείου παρά σύσκεψη αρμοδίων οργάνων.
Περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα από αυτoύς που προκάλεσαν αυτή τη συνάντηση.Τέλος να σημειώσουμε ότι ο Νομάρχης για άλλη μια φορά έδειξε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου.Ενημέρωσε την Υφυπουργό σε προβλήματα της Σάμου που όμως η Υφυπουργός δεν έχει καμιά αρμοδιότητα.Μάλιστα έφτασε στο σημείο απευθυνόμενη στον Νομάρχη η κ.Τσουρή να του πει ότι <<γκρινιάζεις συνέχεια Νομάρχη>>.Περισσότερα σε άλλη ανάρτηση μας


η Υφυπουργός Ελπίδα Τσουρή συνομιλεί με τον Λιμενάρχη Σάμου κ.Μεταξά






Δεν υπάρχουν σχόλια: