Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Γιάννης Παλαιοκαστρίτης Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος «ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ» – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ

Γιάννης Παλαιοκαστρίτης – Πολιτικός Μηχανικός – Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος
«ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ» – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΜΟΥ ΝΙΚΟΣ Μ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Γιάννης Παλαιοκαστρίτης έχει καταγωγή από τη Χώρα – Σάμου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Μεγάλωσε στο Βαθύ της Σάμου και αποφοίτησε απο το 1ο Πυθαγόρειο Γενικό Λύκειο Σάμου το 1993.  Ολοκλήρωσε τις σπουδές του σαν Πολιτικός Μηχανικός το 2000 καθώς και το μεταπτυχιακό του στην Γεωτεχνική Μηχανική Θεμελιώσεων το 2002 στο University of Manchester στην Μ. Βρετανία.  Από το 2003 μέχρι το 2007, δούλεψε σε τεχνικά έργα στην Αθήνα και στην Πάρο. Την ίδια χρονιά εγκαταστάθηκε στο νησί που μεγαλώσε και ξεκίνησε το δικό του τεχνικό γραφείο στο Βαθύ της Σάμου. Το 2008 δραστηριοποιήθηκε έντονα σαν ενεργός πολίτης ξεκινώντας το διαδικτυακό γκρούπ  ΒΑΘΥ  SOS, γκρούπ το οποίο σταδιακά μεγάλωσε και έγινε όμαδα πολιτών ΒΑΘΥ SOS με σημαντικότερα θέματα ενασχόλησης το ΞΕΝΙΑ Σάμου, την παραλιακή Βαθέος, τον καθαρισμού του αρχαιολογικού χώρου Ηραίου κ.ά.  
Υποτείνουσα – Η πρώτη Ανεξάρτητη κινηση Πολιτών στην Σάμο
Οι προσεχείς εκλογές του Νοέμβρη για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, λόγω της κρίσιμης κατάστασης, που οφείλεται στην πρωτοφανή οικονομική κρίση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, πέραν του αυτοδιοικητικού τους χαρακτήρα έχουν και γενικότερο πολιτικό περιεχόμενο· σ’ αυτές τις εκλογές θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό, αν η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα πετώντας στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας το σύνολο του παλιού πολιτικού κατεστημένου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα νέες πολιτικές δυνάμεις, άφθαρτες από τα μικρόβια της διαφθοράς του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας, που ταλάνιζαν και ταλανίζουν την χώρα μας καθ’ όλη την διάρκεια της μεταπολιτευτικής περιόδου, ή η κρίση θα συνεχισθεί και θα βαθύνει με απρόβλεπτες συνέπειες. Το σύνολο του παλαιού πολιτικού κόσμου, άλλοι σε μικρότερο και άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό, είναι συνυπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας μας και υπόλογοι όχι μονάχα απέναντι στην ιστορία και στην κρίση του λαού μας, αλλά πολλοί από αυτούς είναι υπόλογοι και απέναντι στην δικαιοσύνη.
Αν σ’ αυτές τις εκλογές υπερψηφιστούν συνδυασμοί στηριζόμενοι από κόμματα του σημερινού κοινοβουλίου, είτε αυτά αποτελούν τις κύριες συνιστώσες του δικομματισμού, είτε απλώς ανήκουν στον διάκοσμο του, τότε οι διαχειριζόμενοι τις τύχες της χώρας μας, θα αναθαρρήσουν και δικαιολογημένα θα θεωρήσουν, ότι ο λαός μας τρώει κουτόχορτο, αφού παρά τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε βάρος της χώρας μας, αυτός εξακολουθεί να τους εμπιστεύεται· αλλά και η αποχή θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την υπερψήφιση των κομματικών συνδυασμών, γιατί η αποχή μπορεί, αφ’ ενός δια της δημιουργικής λογιστικής να υποτιμηθεί και αφ’ ετέρου η αποχή όσο υψηλή κι αν είναι δεν πρόκειται να αναδείξει καμιά καινούργια αυτοδιοικητική αρχή· αντίθετα την επομένη των εκλογών τις τύχες του νησιού μας και στις δύο περιπτώσεις θα τις διαχειρίζονται πάλι οι ίδιοι άνθρωποι, αυτοί που τις διαχειρίζονταν την τελευταία τριακοπενταετία και είναι οι κύριοι υπεύθυνοι τόσο για την καθυστέρηση του νησιού μας, όσο και για την στρεβλή του ανάπτυξη. Πέραν τούτου και το σπουδαιότερο, οι πάτρωνες τους των Αθηνών θα πανηγυρίζουν και θα παρουσιάσουν την εκλογή τους ως επιβράβευση της γενικότερης πολιτικής τους.
Αυτά που ανάφερα παραπάνω από μόνα τους είναι αρκετά για να πείσουν τους Σαμιώτες ψηφοφόρους να υπερψηφίσουν τον συνδυασμό μας την ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ, όμως εμείς δεν στηριζόμαστε αποκλειστικά στην άρνηση, αλλά αντίθετα έχουμε θέσεις και μέσα από το πρόγραμμα μας, αφού μελετήσαμε μεθοδικά τα χρόνια προβλήματα του νησιού μας προτείνουμε εφικτές και συμφέρουσες για τον τόπο μας λύσεις. Εξ άλλου αν δεν δοκιμαστούμε στην πράξη, πως θα κριθούμε; Γιατί όπως έλεγαν και οι ένδοξοι πρόγονοι μας « αρχή άνδρα δείκνυσι» δηλαδή « η άσκηση εξουσίας αναδεικνύει τις ικανότητες του ατόμου».
ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

Συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές στις 7 Νοέμβρη ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών «ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: