Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940


 Η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτέλεσε την αρχή ενός από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ελληνικής ιστορίας. Το ηχηρό ΟΧΙ στην υποδούλωση και ο ανιδιοτελής αγώνας και η θυσία των προγόνων μας, μας γεμίζουν υπερηφάνεια, μας εμπνέουν και καθοδηγούν την πορεία μας στις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα.

Το 1940 όλοι οι Έλληνες αλλά και οι πρόγονοί μας των νησιών του Βορείου Αιγαίου απέδειξαν ότι τα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας είναι πάνω από όλα. Και παράλληλα έστειλαν ένα παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης και δημοκρατίας όπως ταιριάζει στο ήθος και στο φρόνημα των Ελλήνων.

Σήμερα, 70 χρόνια μετά, αποδεικνύεται ότι όλοι οι λαοί του κόσμου αποδέχονται ότι οι αξίες της ειρήνης, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας περνούν μέσα από τη συνεργασία, από την οικοδόμηση σχέσεων αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης μεταξύ των λαών.

Όπως το 1940, έτσι και σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση. Την πρόκληση του να αγωνιστούμε, για το μέλλον της πατρίδας μας και της νέας γενιάς. Σε αυτή την προσπάθεια, πρέπει όλοι μαζί, να δώσουμε δυναμικό παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: