Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα έργο ζωής ,πνοή για την πρωτεύουσα της Σάμου με τις αστοχίες πολιτικών,εργολάβων,συμφερόντων, κατάντησε να γίνει θηλιά για τη πόλη.

Φορέας διαχείρισης του έργου ο Δήμος Βαθέος.




Πριν από χρόνια η τότε Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ.Σκέμπερη
(ΠΑΣΟΚ)επί Νομαρχίας Θαλασσινού Θαλασσινού (Νέα Δημοκρατία)βλέποντας με τη μικρή οπτική της γωνία ότι εάν έδινε το έργο στη Νομαρχία Σάμου για να το διαχειριστεί θα υπήρχαν σημαντικά πολιτικά οφέλη από τον Θαλασσινό παραχώρησε τη διαχείριση του έργου στο Δήμο Βαθέος για να πιστωθεί αυτός τα πολιτικά οφέλη .

Δυστυχώς εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε ότι ο Δήμος δεν διέθετε κατάλληλη τεχνογνωσία και επιστημονικό προσωπικό αρκετό, όπως η κάθε Νομαρχία διαθέτει ,και φτάσαμε στο σημείο εκείνο ,όλοι να αναγνωρίζουν ότι σωρεία λαθών και επιλογών οδήγησε αυτό το έργο στην απαξίωση του.


Μήνες τώρα και κανένα συνεργείο δεν εργάζεται με εξαίρεση το κομμάτι εκείνο που ανέλαβε η τεχνική εταιρεία του κ.Τσακουμάγκου.Όπως είναι γνωστό τα υπόλοιπα κομμάτια του δρόμου τα έχουν αναλάβει οι τεχνικές εταιρείες του κ.Μαλαγάρη και του κ.Καρρά .


Σε λίγες ημέρες και με τα πρώτα πρωτοβρόχια θα αναδειχτούν πολλά προβλήματα με κυριότερο αυτό των βροχοπτώσεων που τα νερά θα καταλήξουν στη πόλη λόγω και της γεωγραφικής θέσης του έργου με αποτελέσματα άσχημα για όλους.

Δυστυχώς ο καιρός περνάει ,χάσαμε το καλοκαίρι που θα μπορούσαν οι εταιρείες να έχουν προχωρήσει το έργο τους .Το κυριότερο αρνητικό στοιχείο αυτού του έργου η άρνηση του Δήμου να πληρώσει εργασίες τις εταιρείας.

Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν πρυτάνευε η σοβαρότητα των πολιτικών και παραχώρηση του έργου σε άλλο φορέα ποιο κατάλληλο να ασχοληθεί με όλα αυτά.

Δυστυχώς δεν συνέβη ούτε το ένα ούτε το άλλο και να σήμερα τα αποτελέσματα. Ποιος θα δώσει τόσα εκατομμύρια ακόμα σε τέτοιες οικονομικές δυσκολίες;Ποιος φέρει την ευθύνη για όλα αυτά;














Δεν υπάρχουν σχόλια: