Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Θα πρέπει να μπει μια σειρά στο Νομικό Πρόσωπο των εθελοντικών πυροσβεστικών κλιμακίων. Ενας πήγε να βάλει μια σειρά και θα βρει και τον μπελά του από πάνω!!!

Με αφορμή όλα όσα ακούστηκαν σήμερα το μεσημέρι στον 2000 Fm από τον αντιδήμαρχο Βαθέος κ. Θοδωρή Κοχλιό το συμπέρασμα που βγάλαμε είναι πως πάρα πολλά θέματα λειτουργούν με πλήρη ελαφρότητα χωρίς να αντιλαμβάνονται κάποιοι την σοβαρότητα αυτού που αντιπροσωπεύουν.
Το σημείο που βρίσκονται οι σωλήνες χωρίς τις λαμαρίνες
Καταλάβαμε λοιπόν από σπόντα πως τόσα χρόνια που έχει συσταθεί η ομάδα των εθελοντών του πυροσβεστικού κλιμακίου στην Αγ. Παρασκευή - Νησί (και που ανήκει ως αναγνωρισμένη στην Πολιτική Προστασία) ότι κανείς δεν τηρούσε τα απαραίτητα παραστατικά και δικαιολογητικά ώστε να μπορεί να δικαιολογεί ανα πάσα στιγμή την διαχείριση των χρημάτων και των υλικών που έχει χρεωθεί!
Δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρχαν βιβλία παράδοσης και παραλαβής αλλά και απογραφής των υλικών που υπάρχουν!
Αυτό πήγε να το εφαρμόσει κάποιος που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αναλάβει αυτό το κλιμάκιο και φαίνεται πως θα βρει και τον μπελά του κι από πάνω!!!
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Αγ. Παρασκευής
Ο κ. Ιωάννης Καπνιάς (όλοι γνωρίζουν πως έχει σχέση με το είδος μιας και η δουλειά του ήταν στα πυροσβεστικά αεροσκάφη) όταν έφτασε η στιγμή να αναλάβει αρχηγός του πυροσβεστικού κλιμακίου της Αγ. Παρασκευής - Νησί πήγε να κάνει το αυτονόητο!
Ζήτησε κατά την παράδοση και παραλαβή να γίνουν σωστά οι διαδικασίες και κατά τον έλεγχο διαπίστωσε πως λείπουν 30 τεμάχια λαμαρίνες που είχαν αγοραστεί το 2008 για την κατασκευή στεγάστρου!
Έτσι ενημέρωσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κοχλιό και του δήλωσε πως δεν μπορεί να παραλάβει τα υλικά αφού δεν υπάρχουν!
Την συνέχεια την γνωρίζουμε αφού με έγγραφό του ο Δήμαρχος Βαθέος κ. Πετρούσκας ζητά από τους εμπλεκόμενους να δικαιολογήσουν την απώλεια αυτή και να αντικαταστήσουν τα απολεσθέντα υλικά επιφυλασσόμενος κάθε νομίμου δικαιώματος εκ μέρους του Δήμου!
Κάτι που το δήλωσε και ο ίδιος ο Δήμαρχος σε παρέμβασή του στο ραδιόφωνο του 2000 Fm.


Θα πρέπει να δοθεί τέλος σε αυτή λοιπόν την πρακτική και να γίνει το ίδιο σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ του νομού και να τηρούνται οι διαδικασίες για να μην υπάρχουν και παρεξηγήσεις.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε με τίποτα πως μπορεί να βρέθηκε κάποιος και να έχει τόση μεγάλη ανάγκη να κλέψει 30 λαμαρίνες.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως όλα οφείλονται στην αμέλεια των υπευθύνων και έτσι κάποιοι άλλοι άσχετοι με τον χώρο να οικειοποιηθούν τα υλικά που χάθηκαν στην Αγ. Παρασκευή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: