Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Νέες καταγγελίες για απολύσεις στη Σάμο


Νέες καταγγελίες για απολύσεις έκανε το εργατικό κέντρο Σάμου, στέλνοντας επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας, το ΣΕΠΕ, με κοινοποίηση στις κοινοβουλευτικές ομάδες και την Ένωση ξενοδόχων.
Συγκεκριμένα, κατήγγειλε «ότι μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα από τις 10 Σεπτέμβρη έχει σταματήσει από τη δουλειά δέκα εργαζόμενους και μόλις συμπληρώσουν τις μέρες άδειας θα τους κάνει απόλυση. Επίσης, εξακολουθεί να απασχολεί τους υπόλοιπους εργαζόμενους με εντατικοποίηση της εργασίας, χωρίς ρεπό και παραβιάζει το πρόγραμμα εργασίας, καθώς και το 5μερο 40ωρο».
Το εργατικό κέντρο ζητά τη συνέχιση της εργασιακής σχέσης των εργαζομένων, μέχρι τη λήξη της σαιζόν, όπως αναφέρει η σύμβασή τους και να εφαρμόσει η επιχείρηση το πρόγραμμα εργασίας, καθώς και το 5μερο και 40ωρο, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πάρουν τα 120 ένσημα, για να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ κάποιοι συνάδελφοί τους κινδυνεύουν ακόμα να μην πάρουν ούτε το επίδομα ανεργίας, εάν δεν συμπληρώσουν τα 100 ένσημα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: