Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Περιβαλλοντική καταστροφή για πολλά χρόνια!

Καταστρέφουν περιοχή NATURA στη Σάμο με λεφτά της Ε.Ε.


η Ζούγκλα για το Μερτζίκι της Σάμου και την οικολογική καταστροφή
Στο νησί της Σάμου, η εταιρεία ΕΔΡΑΣΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Τ.Ε. παράνομα κατασκευάζει τεχνητούς ογκολίθους μέσα στην προστατευόμενη -από το πρόγραμμα NATURΑ- περιοχή Μερτζίκι. Εκτός της παράνομης κατασκευής τεχνητών ογκολίθων, η εταιρεία προέβη παράνομα και στην εξόρυξη αδρανών υλικών.
 Οι ογκόλιθοι προορίζονται για το έργο που γίνεται στο Πυθαγόρειο για την προστασία του μώλου του λιμανιού και φέρει τον επίσημο τίτλο: «ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΩΛΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ».
Μετά από καταγγελία που έγινε, σχετικά την καταστροφή της περιοχής NATURA, το Τμήμα Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Σάμου διενήργησε αυτοψία στο Μερτζίκι (θεσμοθετημένη περιοχή NATURA Σάμος – Παραλία Αλυκή με κωδικό GR 41200001).


Εκεί οι επιθεωρητές, που έχουν ως προϊστάμενο τον νομάρχη, Μανόλη Κάρλα, διαπίστωσαν στην έκθεση αυτοψίας που υπόγραψαν ότι ο φορέας του έργου είναι άγνωστος (!)...
Ο φορέας του έργου είναι η εταιρεία ΕΔΡΑΣΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Τ.Ε. (η οποία λειτουργεί κατ' εντολή της Νομαρχίας Σάμου), όπως όμως αναφέρει η έκθεση ελέγχου της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου!


Η σύμβαση του έργου ποσού 2.739.537,3 ευρώ έχει υπογραφεί από τον Νομάρχη Σάμου, Μανόλη Κάρλα, από τον Γεώργιο Βασιλείου, Προϊστάμενο Τεχνικών υπηρεσιών και από τον εκπρόσωπο της εταιρείας ΕΔΡΑΣΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. .
Μεταξύ των άλλων, σύμφωνα με την παράγραφο 6 της σύμβασης, ο ανάδοχος δήλωσε ότι έχει πλήρη γνώση όλων των ανωτέρω, καθώς και όλων των συνθηκών εκτέλεσης του έργου και ότι αναλαμβάνει χωρίς καμιά επιφύλαξη την εκτέλεσή του.
Επί της ουσίας, το έγκλημα κατά του περιβάλλοντος, που συντελείται εκεί, γίνεται με τη σιωπηρή συναίνεση της Νομαρχίας Σάμου. Οι ίδιοι υπάλληλοι της Νομαρχίας Σάμου που δουλειά τους είναι να προστατεύουν το περιβάλλον κάνουν ότι δε γνωρίζουν…
Το έγκλημα, βέβαια, διαπράττεται με χρήματα της Ε.Ε.


Με πληροφορίες από: aegaio.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: