Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

186η Πανσαμιακή ιστορική επέτειος της ναυμαχίας της Σάμου στη Μυκάλη.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ         
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ                                  Πυθαγόρειο 9/8/2010
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ                                                 Αρ.Πρωτ. Α/2788
ΔΗΜΟΣ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ
Γραφείο Αντιδημάρχου
Πλατεία Ειρήνης                                                                       
83103 Πυθαγόρειο                                                         
Πληρ.: Λύκος Νικόλαος
Τηλ. : 2273061238
Φαξ : 2273062215
                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα πλαίσια του εορτασμού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της 186ης Πανσαμιακής ιστορικής επετείου της ναυμαχίας της Σάμου, ο Δήμος Πυθαγορείου διοργάνωσε μία σειρά από  επιτυχημένες εκδηλώσεις. Το βράδυ της 5ης Αυγούστου στο λιμάνι Πυθαγορείου, έγινε με μεγάλη λαμπρότητα παρέλαση φωτοστολισμένων πλοίων και η αναπαράσταση της καταστροφής του τουρκικού στόλου, η οποία συνοδεύτηκε από την καύση βεγγαλικών. Έπειτα η φιλαρμονική του συλλόγου «Βαθύλλου» έδωσε αφιλοκερδώς μία συναυλία στην περιοχή του Ταρσανά, προσφέροντας στους επισκέπτες του Πυθαγορείου μία ευχάριστη μουσική βραδιά. Όσοι βρέθηκαν στο Πυθαγόρειο εκείνη τη νύχτα, άνθρωποι όλων των ηλικιών, εντυπωσιάστηκαν από τη διοργάνωση και έδειξαν να απολαμβάνουν το θέαμα της καύσης των βεγγαλικών.  Την επομένη, 6 Αυγούστου , πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες θρησκευτικές τελετές στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (δοξολογία, περιφορά εικόνας ),και  στη συνέχεια το πλήθος του κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Ειρήνης (μπροστά στο δημαρχείο)  όπου διασκέδασε βλέποντας ελληνικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου «Λυκούργος». Το βράδυ της ίδιας μέρας έγινε ένα λαϊκό πανηγύρι στο Πυθαγόρειο με τοπική ορχήστρα.
Εξαιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας έγιναν ορισμένες περικοπές στις φετινές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα η δεξίωση που παραθέτει ο Δήμαρχος κάθε χρόνο δεν πραγματοποιήθηκε αλλά δόθηκε μόνο ένα μικρό γεύμα σε στενό κύκλο για τους επίσημους εκπροσώπους που ήρθαν και τίμησαν το νησί μας την ένδοξη αυτή μέρα. Αναμεσά τους ήταν και ο υφυπουργός Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων, ο κ. Σηφουνάκης Νικόλαος.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πυθαγορείου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και όλος ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος.
Ευχαριστούμε πολύ τους υπαλλήλους του Δήμου Πυθαγορείου για την πολύτιμη βοήθειά τους: την κα Κατίνα Παπασταματίου, τον κ. Μιχάλη Αμοργιανό, την κα Μπουλά Κλεονίκη, την κα Χαρούλα Πισσάκη, τον κ.Νικόλαο Χατζήδαινα, την κα Αλίκη Ρίγλη τον κ.Κώστα Σαπουνά, την κα Πετροβίτσου Κατερίνα, την κα Ελένη Κόττορα, την κα Σταματία Σταυρινού,   κ.Χρήστο Κουτράκη, τον κ. Κωνσταντίνο Ευγενία, την κα Φραντζέσκα Πάγλα, τον κ.Ανδρέα Κωκώνη, τον κ.Σίδερη Νικόλαο, τον κ. Γεώργιο Μανωλιό, τον κ. Τσαγκαράκη Διοικητή του ΑΤ Πυθαγορείου, τον κ.Παναγιώτη Τζουάνο Λιμενάρχη Πυθαγορείου, τον κ.Γιάννη Σίλα  πυροτεχνουργό, τον κ. Νικόλαο Σκαφίδα, τον κ. Γιάννη Λουλουργά, τον  πάτερ Εμμανουήλ Ιερέα του Πυθαγορείου, τον πολιτιστικό σύλλογο «Λυκούργος» και τη φιλαρμονική του συλλόγου «Βαθύλλος». Ευχαριστούμε ακόμα και τους επιχειρηματίες του Πυθαγορείου για τη συνεργασία τους.                                                                         
                                                                            
                                                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 
                                                                                                 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


                                                                                                        ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΥΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: