Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Σάμος: S.O.S. για τον τουρισμό!

Οι αριθμοί δείχνουν δραματική μείωση του τουρισμού, όπως άλλωστε συμβαίνει σε ολόκληρη τη χώρα (δείτε το βίντεο)...

Σημαντική μείωση σημείωσαν οι αφίξεις του Ιουνίου με πτήσεις του εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος ο Σάμιος» της Σάμου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, τον προηγούμενο μήνα έφτασαν στο νησί 20.881 άτομα, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο είχαν καταγραφεί 22.960.

Μείωση επισκεπτών καταγράφηκε και στις πτήσεις εσωτερικού. Οι ξενοδόχοι της Σάμου απάντησαν ήδη με προσφορές στις τιμές και τώρα εναποθέτουν τις ελπίδες τους στους Έλληνες ταξιδιώτες, που κάθε χρόνο, αυτή την εποχή, ξεκινούν τις διακοπές τους.

Πάντως, οι επαγγελματίες ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς βλέπουν την τουριστική περίοδο να συρρικνώνεται και σε συνδυασμό με τη μείωση των χρημάτων, που ξοδεύουν οι επισκέπτες, κάνουν πλέον λόγο για «κατάσταση αρκετά δύσκολη».

Εν τω μεταξύ μειωμένες έως και 14% είναι οι αφίξεις από Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία σε ολόκληρη τη χώρα. Αύξηση παρατηρείται από τη Ρωσία (+8%) και ΗΠΑ (+2%).

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: