Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Να απαγορευθεί το ΚΑΠΝΙΣΜΑ σε όλους τους οδηγούς και συνοδηγούς δημόσιων αυτοκινήτων...


Σε πάρα πολλές περιπτώσεις που μας καταγγέλθηκε αλλά και είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια, οδηγοί και συνοδηγοί δημόσιων αυτοκινήτων, (πυροσβεστικής, δήμων, εθελοντών κ.α.) καπνίζουν..... και κάποιοι από αυτούς φτάνουν στο σημείο να πετούν τα τσιγάρα τους ακόμα και έξω από τα παράθυρα!!! Θα πρέπει λοιπόν να παρθούν κάποια μέτρα ώστε ειδικά σε τέτοια περίοδο κάποιοι που κατέχουν και θέσεις σημαντικές να δείχνουν μια υπευθηνότητα αφού είναι ακόμα και ύποπτοι για πρόκληση (από αμέλεια) πυρκαγιάς! Μιλώντας πριν από λίγη ώρα με τον Αντιδήμαρχο Βαθέος κ. Θ. Κοχλιό αναγνώρισε την σοβαρότητα του θέματος και μας ενημέρωσε πως αύριο το πρωί θα ανακοινωθεί στους εργαζομένους των απορριμματοφόρων ,η απαγόρευση του τσιγάρου μέσα στα δημόσια αυτοκίνητα εν ώρα εργασίας.
Σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος εντοπίζεται να μην υπακούει σε αυτή την εντολή θα καλείται σε απολογία και θα του ανακοινώνεται σχετικό πρόστιμο.
Άμεση η ανταπόκριση του κ. Κοχλιού και απομένει και οι υπόλοιποι δήμοι να προχωρήσουν σε τέτοιες κινήσεις αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου προς τους πυροσβέστες και τα εθελοντικά κλιμάκια. Θα μπορούσε κάλλιστα να βγει και μια ανακοίνωση από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας που είναι και συντονιστικό Όργανο.

3 σχόλια:

travakas είπε...

Σκεφθείται...εώς τώρα οι οδηγοί απορριμματοφόρων,πυροσβεστικών,κτλ. δεν πετούσαν τα αποτσίγαρα στα τασάκια(εάν υπάρχουν) για να μη τα λερώσουν!Μετά την επιβολή απαγόρευσης και προστίμου δε θα τα πετούν σε αυτά,επειδή θα φοβούνται ότι σε τυχόν έλεγχο θα ανακαλύψουν ότι κάπνιζαν εν ώρα υπηρεσίας!!!Γιαυτό πιστεύω ότι η επιβολή προστίμων και απαγόρευσης δε θα φέρει κανένα αποτέλεσμα...όλα είναι θέμα σωστής παιδείας!!!

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ είπε...

Δεν έχετε και άδικο...αλλά για βάλτους τώρα στα θρανεία να μάθουν! Πάει πέταξε το πουλάκι.
Το κακό με τον Έλληνα μερικές φορές είναι ότι ακούει με τον "βούρδουλα".
Πάντως είτε έτσι, είτε αλλιώς το τσιγάρο θα το πετάνε.
Ας πληρώσουν να τους πιάνουνε.

travakas είπε...

Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ότι και οι λίγοι σωστοί που μέχρι στιγμής έσβηναν το τσιγάρο στο τασάκι του οχήματος,για να γλιτώσουν το πρόστιμο σε περίπτωση ελέγχου, θα αναγκαστούν να το πετούν και αυτοί έξω!!!