Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Κύριε Ρακιντζή Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης τι συμβαίνει στη Πολεοδομία της Σάμου γιατί δεν εφαρμόζεται η Νομοθεσία;




Το έγγραφο της Πολεοδομίας Σάμου ,με λίγα λόγια λέει στη Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Βιομηχανίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου
να διαμορφώσει τον περιβάλλοντα χώρο για να μην φαίνεται ότι η οικοδομή είναι διώροφη.Παλικάρια της Πολεοδομίας Σάμου σκεφτήκατε πολύ για να δώσετε αυτή την απάντηση;




Να διαμορφωθεί λέει ο περιβάλλον χώρος για να μη φαίνεται διώροφη η οικοδομή,γελάνε και οι πέτρες με τη λύση αυτή,αν η οικοδομή ο όροφος είναι παράνομος να εφαρμόσετε το νόμο όπως τον εφαρμόζετε στον απλό πολίτη ,ηλίθιοι δεν είμαστε.

ΣΧΌΛΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο κόλπο αυτό με τη τακτοποίηση υπογείων & ημιυπαίθριων. Βγαίνει άδεια για μονοκατοικία, δηλαδή ισόγειο και υπόγειο του οποίου δεν μετράνε τα τετραγωνικά γιατί υποτίθεται πως είναι βοηθητικοί χώροι και κατά τη διάρκεια της δόμησης μετατρέπεtαι το υπόγειο σε χώρο κύριας χρήσης (δηλαδή κατοικίας) και έναντι ευτελούς προστίμου (σε σχέση με τα έξοδα έκδοσης νόμιμης άδειας, με ΙΚΑ, κρατήσεις, κλπ) έχουμε τελικά διώροφο, ή 2 κατοικίες!!! Έτσι εκεί που έχτιζες νόμιμα μέχρι 200τμ σε οικόπεδο εκτός σχεδίου τελικά χτίζεις 400τμ!!!

Το θέμα όμως έιναι πως ο συγκεκριμένος νόμος Μπιρμπίλη (πρώην νόμος Σουφλιά) αφορά υπάρχουσες αυθαιρεσίες δόμησης και δε δίνει δικαίωμα στο κάθε πολίτη να πάει εκ των υστέρων να χτίζει τα υπόγεια και τις βεράντες του ή να βγάζει νέες άδειες για μονοκατοικίες και να τις μετατρέπει σε διώροφα και μάλιστα σε περιοχές εκτός σχεδίου.

Ο υπεύθυνος της πολεοδομίας αναφέρατε πως είπε "..η άδεια έιναι σε εξέλιξη.." Εννοεί δηλαδή πως κάνουνε τη πάπια για τη παρατυπία τώρα και μετά με το μικρό προστιματάκι και τις συνοπτικές διαδικασίες του μπιρμπιλονόμου τακτοποιεί ο κάθε κατεργάρης τις παρανομίες του...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Γιατι τόση εμπάθεια στο πρόσωπο τηςκ Κυριακού?Είναι η μόνη που χτίζει κατοικία και ίσως υπάρχουν παρατυπίες?Εδώ έχουν χτιστεί και χτίζονται ξενοδοχειακές μονάδες μέσα στη θάλασσα σ ολόκληρη την Ελλάδα?Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος πλήρως?Εκτός αν η εμπάθεια είναι για κάποιον άλλον και την πληρώνει η Κυριακού.

Κυριακή, 06 Ιουνίου 2010 8:17:00 π.μ. GMT+0300

Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Eχω την εντύπωση ότι η όλη υπόθεση χρησιμοποιείται από κάποιους και γιατί όχι και από σας με στόχο όχι τη διασφάλιση της νομιμότητας και τη προστασία του περιβάλλοντος αλλά για παράπλευρες συνέπειες που ισως να έχουν σχέση με τη δουλειά της κας Κυριακού ή και το εργασιακό της περιβάλλον.
Ολοι οι παροικούντες τη Ιερουσαλήμ έχουν ακούσει για τις ενδουπηρεσιακές τριβές της κας Κυριακού με ανθρώπους που συχνά-πυκνά πίνετε μαζί το καφεδάκι σας στη παραλλιακή.
Αν δεν συμβαίνει αυτό είναι απορίας άξιο γιατί δεν βλέπετε κτίρια που έχουν τελειώσει και ρευματοδοτηθεί και τα οποία όχι μόνο προσβάλουν κάθε έννοια νομιμότητας αλλά και έρχονται από παλιά, παρεμβάσεις μέσα σε αιγιαλούς, καταστήματα που λειτουργούν μέσα στη θάλασσα και που είναι διασπαρμένα σε όλη τη Σάμο τεράστιες επιχειρήσεις που καταστρέφουν το περιβάλλον και πολλά άλλα που έχουν γίνει τότε που δεν ήταν στα πράγματα προσφιλείς σας στόχοι (Ζάχαρης Κάρλας κλπ.)
Για κάντε μια βόλτα σε παραλίες όπως η ψιλλή άμμος το ποτοκάκι το Ηραίον τα Βοτσαλάκια για πηγαίνετε στα Σειτάνια και παλέψτε με το ίδιο πάθος αντίστοιχες υποθέσεις έτσι για να μας πείσετε ότι δεν έχετε τίποτα προσωπικό με τη Κα Κυριακού.
Μήπως τελικά η όλη ιστορία έχει και άρωμα εκλογών?
Μακάρι να με βγάλετε ψεύτη με την από δω και πέρα πορεία των αποκαλύψεων σας και για άλλες παρόμοιες ή και χειρότερες υποθέσεις.

Κυριακή, 06 Ιουνίου 2010 9:41:00 π.μ. GMT+0300

Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά να βγούνε και άλλες παράνομες οικοδομές στη φόρα..

Κυριακή, 06 Ιουνίου 2010 11:35:00 π.μ. GMT+0300

Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η Κυριακού αποτελεί καραμπινάτη υπόθεση γιατί εκτός από παράνομη οικοδομή, κανόνισε να της κάνουν και παράνομο δρόμο με προδιαγραφές του κώλου και συνοπτικές διεργασίες στο άψε-σβήσε...και δεν είναι απλά ένας πολίτης αλλά μια υπάλληλος της νομαρχίας, υπεύθυνη στο τομέα ανάπτυξης και ακόμη μέχρι πρόσφατα στην επιτροπή ελέγχου περιβάλλοντος - αυτή δηλαδή ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕς ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ. Αν μάλιστα ασχοληθεί μαζί της η πολιτεία φαντάζομαι θα έχει να μας πει πολλά γιατί δεν μπορεί έτσι μόνη της να ξεκίνησε τέτοιες εργολαβικές επιχειρήσεις χωρίς να έχει "προ-υπηρεσία"..έτσι δεν είναι?

Κυριακή, 06 Ιουνίου 2010 11:42:00 π.μ. GMT+0300

Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Lene pws ayti mexri adeies soy vgazei...mazi me alla trwktika; entow, ekts kai epi ta apauta...am, pws nomizeis xtizontai oi vilitses sta wraia oikopedakia? Oikopedakia poy mporei na agorastikan kai se times eykairiew afoy ta aksiopoioyn wraia me synoptikes diergasies..

Κυριακή, 06 Ιουνίου 2010 11:45:00 π.μ. GMT+0300

Διαγραφή
Blogger Ο/Η aegaio.blogspot.com είπε...

Απάντηση στον ανώνυμο 8.17

Φίλε σχολιαστή αυτό κατάλαβες εσύ με τα όσα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί τόσο καιρό εδώ;ότι έχουμε εμπάθεια με τη κ Κυριακού;ότι έχουμε εμπάθεια για κάποιον και τη πληρώνει η κ.Κυριακού;Αν έχεις πληροφορίες τεκμηριωμένες για ξενοδοχεία που χτίζονται μέσα στη θάλασσα να μας τις αναφέρεις ονομαστικά και επώνυμα.

Κυριακή, 06 Ιουνίου 2010 12:41:00 μ.μ. GMT+0300

Διαγραφή
Blogger Ο/Η aegaio.blogspot.com είπε...

Απάντηση και στον ανώνυμο σχολιαστή 9 41.

Φίλε σχολιαστή

Την κ.Κυριακού ούτε στο πρόσωπο δεν την γνωρίζουμε ,και στη προκειμένη περίπτωση η ίδια με τις πράξεις της έβαλε το κερασάκι στη τούρτα.
Αν παρακολουθείς τις αναρτήσεις που έχουν γίνει ,πριν κάνει το σπιτάκι της η κ Κυριακού, προηγήθηκαν μια σειρά ενέργειες από τη δημόσια διοίκηση.
Δεν εφαρμόστηκε η περιβαλλοντική μελέτη,ο δρόμος από άλλο μέρος σχεδιάστηκε και από αλλού πέρασε.
Είμαι περίεργος αν ο δρόμος περνούσε μέσα από τη δική σου Ιδιοκτησία θα έγραφες εδώ στο μπλοκ όλα αυτά τα επιχειρήματα;
Τι μας ενδιαφέρουν όπως λές εμάς οι ενδοϋπηρεσιακές τριβές της κ.Κυριακού;
Αναφερόμαστε σε μια ιστορία που έχει να κάνει με τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από την ίδια τη διοίκηση.
Τα ίδια επιχειρήματα σαν εσάς είχαν ορισμένοι και με την υπόθεση του Κότσικα και βλέπετε τι συμβαίνει.
Το ένα πρόστιμο ακολουθεί το άλλο.
Η κ.Κυριακού μαζί με μια άλλη κυρία χρησιμοποίησαν τις θέσεις κλειδιά που κατέχουν στη δημόσια διοίκηση για να φτάσουμε μέχρι εδώ.
Σίγουρα υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπως λες.
Αν έχεις στοιχεία είμαστε στη διάθεση σου,ΣΤΕΊΛΕ ΜΑς ΕΠΏΝΥΜΑ ΤΙς ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και εδώ είμαστε, όμως εμείς δεν θα γίνουμε παπαγαλάκια του ενός ούτε του άλλου,και αν θες και την άποψη μου ας φροντίσουν όλοι αυτοί που ενδιαφέρονται να διοικήσουν αυτό τον τόπο να έχουν τη φωλιά τους καθαρή.
Η δουλειά μας σταματάει μέχρι η είδηση να φτάσει σε σένα, από εκεί και πέρα και πριν φτάσει η είδηση σε σένα παίζουμε το κεφάλι μας καθημερινά κορώνα γράμματα με την έννοια να βρεθούμε και να απολογούμαστε απέναντι στη δικαστική αρχή.
Αν το αγνοείς αυτό τότε μάλλον έχεις εσύ εμπάθεια μαζί μας.
Κάθε θέμα πριν αναρτηθεί διασταυρώνεται και πέρα από τη διασταύρωση γίνεται και η σχετική ανάρτηση των εγγράφων.
Σου επαναλαμβάνω και εσένα ότι ουδεμία σχέση έχω με τη κ.Κυριακού αλλά και ούτε την γνωρίζω προσωπικά.

Σκέφτομαι τέλος να σε ρωτήσω τι θα έκανες εσύ αν μια μέρα έβλεπες τις μπουλντόζες να μπαίνουν μέσα στο δικό σου οικόπεδό σου ,τι θα έκανες;

Σε ευχαριστώ που άφησες την άποψη σου σε αυτό το μπλοκ

Κυριακή, 06 Ιουνίου 2010 1:07:00 μ.μ. GMT+0300

Δεν υπάρχουν σχόλια: