Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Στα αζήτητα του Google η Σάμος


H Google Insights for Search με δελτίο τύπου, έδωσε στην δημοσιότητα πληροφορίες για τις περιοχές της Ελλάδας που αναζητούν οι χρήστες του ίντερνετ για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Με την πλειονότητα των καταναλωτών να αναζητά πακέτα διακοπών online, το Διαδίκτυο αναδεικνύεται σε μία σημαντική πηγή πληροφοριών σχετικά με τον σχεδιασμό ταξιδιών και ως εκ τούτου παρουσιάζει σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για την τουριστική βιομηχανία, ακόμη και κατά την τρέχουσα περίοδο οικονομικής ύφεσης.

Όπως θα δείτε με τα στοιχεία που σας παραθέτουμε παρακάτω, για μια ακόμη φορά απουσιάζει η Σάμος – Ικαρία από τις αναζητήσεις.

Τα Ελληνικά νησιά συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον:

Αύξηση αναζήτησης όρων (τις τελευταίες ενενήντα ημέρες)

Σκιάθος 70%
Μύκονος 60%
Σαντορίνη 40%
Κρήτη 40%

Το να αναλύσουμε τα αίτια που ο Νομός μας απουσιάζει και δεν είναι από τους πιο ενδιαφέρον προορισμούς, θα είναι τουλάχιστον χάσιμο χρόνου. Όλοι μας γνωρίζουμε τα αίτια και είναι κοινό μυστικό ότι μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Μόνο να αναφέρουμε μια – δυο περιπτώσεις για να μην παρεξηγηθούμε τι εννοούμε.

Όταν κατακαλόκαιρο η πρωτεύουσα του νομού μοιάζει σαν βομβαρδισμένο τοπίο από τα σκαψίματα του βιολογικού (αλήθεια η εταιρεία δεν έκανε την εμφάνισή της ακόμη, λέτε να μας έρθουν πάλι κατακαλόκαιρο για μια ακόμη φορά; Θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος), όταν με τον παραμικρό θόρυβο καλούμε την αστυνομία να διακόψει την μουσική από τα μπαρ και τα κέντρα διασκεδάσεως και τόσες άλλες περιπτώσεις που όλοι μας έχουμε συζητήσει πολλές φορές, δύσκολο είναι να σκεφτεί κανείς, ότι ο τουρίστας που θα έρθει και θα δει τα χάλια μας, αυτή η άσκημη εντύπωση θα μεταφερθεί και στους γνωστούς του. Οπότε λογικό στις αναζητήσεις του στο ίντερνετ είναι να αφήνουν εκτός ενδιαφέροντος την Σάμο.

Είναι γεγονός και πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Οι πανέμορφες παραλίες και τα τοπία της Σάμου, δεν αρκούν από μόνα τους να τονίσουν πλέον το ενδιαφέρον της τουριστικής αγοράς και πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλά άλλα πράγματα για να μπούμε και εμείς στις πρώτες θέσεις αναζήτησης του google !

www.samostube.com

1 σχόλιο:

garfield είπε...

Όταν επί 3 χρόνια στέλνω email στο Νομάρχη κ του αναφέρω ότι επειδή η δουλεία μου είναι τα τελευταία 12 έτη το internet marketing να οργανώσουμε μαζί ένα πλάνο προβολής του νησιού μας στη Σάμο κ εκεινός δεν απαντάει ποτέ τι να περιμένουμε?
Μήπως γνωρίζετε το budget για internet promotion του νησιού πόσο ήταν τα 2 τελευταία χρόνια?? 0!! Ναι καλά το βλέπετε 0€ και πετάνε λεφτά δεξιά κ αριστερά για εκθέσεις εκδηλώσεις κ κάτι σπασμένες κούπες. Όταν όλο το καλοκαίρι που ήμουν κάτω παρακάλαγα φίλους ξενοδόχους να ενταχθούν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα για Κατασκευή web site +online κρατήσεις +wifi+ εξοπλισμό + Promotion σε μηχανές αναζήτησης κλπ αυτοί με κοιτάγανε σαν χάνοι κ βρίσκανε ότι δικαιολογίες θέλανε για να μη δώσουνε 3-4.000 σύνόλο για όλα αυτά...

Καλά να πάθουμε λοιπόν....