Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Γεωργιάδης Δήμαρχος Πυθαγορείου: "Ζητήσαμε την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας , και περιμένουμε την ανακοίνωση".


"Την περασμένη εβδομάδα, προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, η εκπομπή «Φάκελοι» του κ. Δ Παπαχελλά, με καλεσμένο τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο. Στη διάρκεια της συνέντευξης ο κος Βγενόπουλος αναφέρθηκε στη δωρεά που έκανε ο όμιλος ΜΑΡΦΙΝ , ύψους 50.000.000 δρχ , το έτος 2001, προς τον κο Σιφουνάκη Υπουργό Αιγαίου τότε, με σκοπό να ανασυσταθεί ο ελαιώνας της Σάμου, ο οποίος επλήγη από την πυρκαγιά του έτους 2000. Ο κος Βγενόπουλος συμπλήρωσε ότι δεν είχε έκτοτε καμιά πληροφορία από τον κο Σιφουνάκη για την επιχορήγηση αυτή. Ο κος Πεταλωτής , κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η χρηματοδότηση δόθηκε στον Δήμο Πυθαγορείου, επειδή τότε επλήγη το σύνολο του φυτικού του κεφαλαίου.
Απόσπασμα της εκπομπής αναμεταδόθηκε δυο μέρες μετά από τον σταθμό ALTER (εκπομπή «Ζούγλα» του κου Τριανταφυλλόπουλου) , όπου ακούστηκε ως σχόλιο ότι η πίστωση δεν χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό που δόθηκε , μάλιστα με όχι ευμενή χαρακτηρισμό για την τότε δημοτική αρχή.
Την επόμενη κιόλας μέρα (Παρασκευή) συνεργείο της εκπομπής «Ζούγλα» με τον δημοσιογράφο κο Γιώργο Στεργιόπουλο ζήτησε να επισκεφτεί τη Σάμο και το Δήμο μας για επιτόπια έρευνα όσο αφορά το θέμα.
Το Σάββατο δόθηκε τηλεοπτική συνέντευξη από τον κ. Δήμαρχο και τον Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Κνήτη. Παρουσιάστηκαν το ιστορικό και τα οικονομικά στοιχεία είσπραξης του ποσού, των πληρωμών που έγιναν για το πρόγραμμα καθώς και η διαδικασία διάθεσης δενδρυλλίων , όπως προκύπτουν από τα αρχεία του Δήμου. Πληροφορίες για το πρόγραμμα έδωσαν και ο κος Μ. Κυπραίος αντιδήμαρχος τότε και υπεύθυνος διανομής δενδρυλλίων, ο κος Δ. Μηλίγκος τότε Πρόεδρος Πύργου και ο κος Δ. Κυριαζής , Πρόεδρος Μαυρατζαίων.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το Σύνολο Δαπάνης ήταν 50.549.480,00 δρχ (έτος 2001) και ο Αριθμός Δενδρυλλίων που παραλήφθηκαν-διατέθηκαν ήταν 47.661.(48038 τελικά) Ο αριθμός δενδρυλλίων αυξήθηκε με αυτά που διέθεσε η Ιερά Μητρόπολη Σάμου – Ικαρίας και η Νομ/κή Αυτ/ση Σάμου ( περίπου 17.200).
Η συνολική διάθεση πολλαπλασιαστικού υλικού υπερκάλυψε τον συνολικό αριθμό αιτούμενων δενδρυλλίων και δεν παρέστη ανάγκη αγοράς δένδρων από τους πυρόπληκτους του Δήμου μας. Ο έλεγχος φυτεύσεων εντάχθηκε στο γενικότερο πρόγραμμα ελέγχου επιχορηγήσεων που επόπτευσε η Δ/νση Γεωργίας Σάμου. Στον κο Στεργιόπουλο παραδόθηκε αντίγραφο του Φάκελου παραστατικών. Ο Φάκελος συμπληρώθηκε με τρεις (από τους έντεκα) Πίνακες Πυροπαθών , όπως αυτοί συντάχτηκαν τότε σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς , ανά Δημοτικό Διαμέρισμα και ειδικότερα των Δ/Δ Πύργου, Παγώνδα και Μαυρατζαιων, όπου ο κος Στεγιόπουλος έκανε δειγματοληπτική – τυχαία έρευνα στις φυτεύσεις.
Ζητήσαμε την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας , και περιμένουμε την ανακοίνωση.
Σημειώνουμε ότι όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

ο Δήμαρχος Πυθαγορείου Σάμου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: