Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Σάμος: Εθελοντές αποψίλωσαν τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Ήρας

Με μια συντονισμένη προσπάθεια οι πολίτες της Σάμου-μέλη εθελοντικών οργανώσεων του νησιού, το Σαββατοκύριακο, αποψίλωσαν τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Ήρας.

Με χορτοκοπτικά. αξίνες. τσάπες και κάθε είδους εργαλεία και οπλισμένοι με αρκετή όρεξη οι εθελοντές έκαναν το αυτονόητο: Έκοψαν την πυκνή βλάστηση που έφτανε το ενάμιση μέτρο σε πολλά σημεία του αρχαιολογικού χώρου και έγινε η αιτία οι τουρίστες που πήγαιναν να τον επισκεφτούν να φεύγουν απογοητευμένοι.

«Εμείς κάναμε το αυτονόητο, αυτό δηλαδή που θα έπρεπε να κάνει το υπουργείο Πολιτισμού» είπαν οι εθελοντές και επισήμαναν ότι δεν είναι δυνατόν οι αρχαιολογικοί χώροι να είναι απροσπέλαστοι λόγω της πυκνής βλάστησης. Η νομαρχία είχε στείλει επίσης συνεργείο για καθαρισμό του Ηραίου όμως για να γίνει επισκέψιμος ο χώρος χρειάζεται αρκετή προσπάθεια.

Οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου επισήμαναν ότι κάθε χρόνο προσλαμβάνονται εργάτες, όμως φέτος, οι επισκέψεις άρχισαν νωρίτερα λόγω του πρόωρου εορτασμού του Πάσχα με αποτέλεσμα να μην έχουν γίνει εγκαίρως οι προσλήψεις και η αποψίλωση του χώρου.

Η όλη προσπάθεια των εθελοντών έγινε μέσα από το διαδίκτυο και την ιστοσελίδα των μελών του «ΒΑΘΥ ΣΟΣ» που πήραν την πρωτοβουλία και ύστερα από την άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας συναντήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Ναό της Ήρας και καθάρισαν το χώρο.

Ακόμα και οι ξένοι επισκέπτες που βρέθηκαν στον χώρο είχαν λίγα καλά λόγια να πουν για την προσπάθεια των πολιτών της Σάμου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: