Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Μέτρα αντιμετώπισης πλημμυρίδας.

Από την Πολιτική Προστασία της Ν.Α. Σάμου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του διευρυμένου Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που συνήλθε την 01-03-2010, για να καθορίσει τα άμεσα υλοποιήσιμα μέτρα που επιβάλλεται να εφαρμόζονται προκειμένου να αντιμετωπίζεται στο μέτρο του δυνατού το πρόβλημα της πλημμυρίδας στην παραλιακή ζώνη της πόλεως Σάμου, με την έγκριση και των αρμόδιων εμπλεκόμενων Φορέων, αποφάσισε τα παρακάτω :

  1. Εκτροπή κυκλοφορίας οχημάτων

α. Όταν η πλημμυρίδα καλύπτει το οδόστρωμα από την ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ μέχρι το Ξενοδοχείο «ΑΙΟΛΙΣ» :

(1) Οι κατευθυνόμενοι οδηγοί ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΟΣ → Νοσοκομείο και Κατσούνι, θα στρίβουν δεξιά στην Πλατεία Πυθαγόρα και θα ακολουθούν τη διαδρομή των οδών :

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ-25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ-ΓΡΑΜΜΟΥ-ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΟΦΟΥΛΗ ή Π. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ.

(2) Οι κατευθυνόμενοι οδηγοί ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΟΣ → περιοχή ΣΤΑΔΙΟΥ και ΚΑΛΑΜΙ, θα στρίβουν δεξιά στην Πλατεία Πυθαγόρα και θα ακολουθούν τη διαδρομή των οδών :

ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ-25ΗΣΜΑΡΤΙΟΥ-ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ-ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ-ΡΟΙΚΟΥ-ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 5ΟΥ.

(3) Οι κατευθυνόμενοι οδηγοί ΑΠΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΡΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ, θα στρίβουν αριστερά στο Δικαστήριο και θα ακολουθούν τη διαδρομή των οδών :

ΘΗΣΕΩΣ – ΠΟΥΛΜΑΝ – ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ - 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ – ΞΕΝΙΑ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το εσωτερικό ρεύμα κυκλοφορίας της παραλιακής λεωφόρου, από ΞΕΝΙΑ μέχρι ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ θα διπλοδρομείται.

β. Λόγω των καταπτώσεων που έχουν προκληθεί στην υπό κατασκευή περιμετρική της πόλεως λεωφόρο, η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων δι’ αυτής, όταν η πλημμυρίδα καλύπτει το οδόστρωμα από το ΞΕΝΙΑ μέχρι το Ξενοδοχείο «ΑΙΟΛΙΣ», καθίσταται αδύνατη προς το παρόν.

  1. Απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων

Από τώρα μέχρι νεωτέρας, για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης κυκλοφορίας των οχημάτων κατά την εκτροπή τους από την παραλιακή λεωφόρο, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους :

α. Στην παραλιακή λεωφόρο, στην πλευρά των κτιρίων, από το ΞΕΝΙΑ μέχρι το ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.

β. Οδό ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

γ. Οδό 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

δ. Οδό ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ

ε. Οδό ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ (από ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ μέχρι ΡΟΙΚΟΥ)

στ. Οδό ΡΟΙΚΟΥ

ζ. Οδό ΘΗΣΕΩΣ

η. Οδό ΠΟΥΛΜΑΝ

θ. Οδό ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ

  1. Απαγόρευση εκτέλεσης εργασιών που καταλαμβάνουν οδόστρωμα

Στις παραπάνω οδούς που θα χρησιμοποιούνται κατά την εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, εκτός από την απαγόρευση της στάθμευσης, από τώρα μέχρι νεωτέρας απαγορεύεται η εκτέλεση εργασιών που επιφέρουν την κατάληψη οδοστρώματος.

  1. Έλεγχος τήρησης απαγόρευσης στάθμευσης και εκτέλεσης εργασιών

Η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει την τήρηση της απαγόρευσης της στάθμευσης των οχημάτων και της εκτέλεσης εργασιών που καταλαμβάνουν οδόστρωμα, στις παραπάνω οδούς που θα χρησιμοποιούνται κατά την εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

  1. Ρύθμιση Κυκλοφορίας

Το Λιμεναρχείο Σάμου, όταν κρίνει ότι επιβάλλεται η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω της εκδήλωσης του φαινομένου της πλημμυρίδας, θα ενημερώνει την Αστυνομική Διεύθυνση και ταυτόχρονα θα εγκαθιστούν τα στελέχη τους στα ανάλογα σημεία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως περιγράφεται παραπάνω.

  1. Οδοσήμανση

α. Το Λιμενικό Ταμείο θα εφοδιάσει το Λιμεναρχείο με τα ανάλογα σήματα (συμπεριλαμβανομένων των φωτεινών) απαγόρευσης της κυκλοφορίας και της υποχρεωτικής πορείας στην αντίστοιχη κατεύθυνση, το οποίο θα τα εγκαθιστά στην αρχή κάθε παράκαμψης της παραλιακής λεωφόρου, άμα τη εφαρμογή του μέτρου.

β. Ο Δήμος θα εγκαταστήσει :

(1) Πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης οχημάτων στις παραπάνω οδούς.

(2) Πινακίδες υπόδειξης κατευθύνσεων, στα σημεία που απαιτείται για την καθοδήγηση των οδηγών, λαμβάνοντας υπόψη και τους αλλοδαπούς επισκέπτες.

  1. Κίνηση Φορτηγών Οχημάτων

Τα φορτηγά οχήματα θα εξακολουθούν να κινούνται επί της παραλιακής λεωφόρου, με ταχύτητα όμως τέτοια που δεν θα προκαλούν εκτόπισμα νερού.

  1. Πλύση παραλιακής ζώνης

Μετά από κάθε εκδήλωση του φαινομένου της πλημμυρίδας το Λιμενικό Ταμείο θα αιτείται τη διάθεση Πυροσβεστικού Οχήματος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και με προσωπικό που θα διαθέτει το ίδιο θα προβαίνει στην πλύση πεζοδρομίων και οδοστρώματος.

Σάμος, 05-03-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: