Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ : Τα προϊόντα των νησιών ΣΑΜΟΣ, ΙΚΑΡΙΑ & ΦΟΥΡΝΟΙ







Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 13 Μαρτίου, η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Σάμου στην αίθουσα «Ερμής», του Ε.Β.Ε.Α.
Το αντικείμενο της εκδήλωσης ήταν «Τα προϊόντα των νησιών Σάμος, Ικαρία & Φούρνοι» και σκοπός της η ανάδειξή τους, η προβολή τους στο κοινό της Αθήνας και η πραγματοποίηση επιχειρηματικων επαφών.
Για το λόγο αυτό προβλήθηκε για πρώτη φορά, το ντοκιμαντέρ «Τα προϊόντα των νησιών Σάμος, Ικαρία και Φούρνοι», σε μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Σάμου, για το 2009.
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ προβολής των προϊόντων του Νομού Σάμου, ένα DVD - οδηγός παραγωγικότητας, με στόχο την ανάδειξη της μοναδικότητας, των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και της υψηλής τους ποιότητας.


Η σκηνοθεσία είναι του Πάνου Ζενέλη. Είναι δομημένο σε αυτοτελείς ενότητες (chapters), για το φημισμένο κρασί που παράγεται στη Σάμο και την Ικαρία, το ούζο, το ελαιόλαδο, το πράσινο σαπούνι, τα αρωματικά φυτά και βότανα, τις ορχιδέες, το μέλι, τα γλυκά κουταλιού, την τυροκομία, την κεραμική, τις μελανοταινίες και τα αναλώσιμα υλικά μηχανογράφησης, όλη δηλαδή την Σαμιακή παραγωγή.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ανάπτυξη της αλιείας στους Φούρνους και τα άλλα δύο νησιά του Νομού.
Ο συσχετισμός της παραγωγικότητας των νησιών με τη διαχρονική πολιτιστική ιστορία τους, είναι ο άξονας ανάπτυξης του ντοκιμαντέρ.
Τα κείμενά του έγραψαν ο Σωτήρης Μαργιωρής και η Φιλένα Βενάρδου.
Την πρωτότυπη μουσική οι Φάνης και Κρίτων Σίδερης.
Τη φωτογραφία ο Γιώργος Κουρμούζας.
Την εκτέλεση παραγωγής για την Mecano Film, η Ανδριάνα Ζενέλη.
Κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2009, σε DVD με ελληνική και αγγλική αφήγηση. Την ελληνική αφήγηση έκανε η Μάριον Μπιτσόλα και την αγγλική ο Ίαν Ρόμπερτσον.
Οι επιχειρήσεις του τόπου μας, δε καλούνται πλέον να διαθέσουν στους καταναλωτές μόνο ποιοτικά προϊόντα, αλλά και αξίες. Αξίες που συνδέονται με την αξιοπιστία, τη συνέπεια, τη συστηματική δουλειά.


Στα πλαίσια της παραπάνω εκδήλωσης, υπήρχε εκθετήριο τοπικών προϊόντων, τα οποία στο τέλος, μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους.

Τα Κουμέικα είχαν την τιμητική τους στην εκδήλωση!


Στο πάνελ των ομιλητών ο Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου και πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ).





Στο πάνελ των εκθετών ο Γιάννης Μάρκου της εταιρίας "ΜΑΡΚΟΥ Ι.Π. &Σια Ο.Ε.", παραγωγός του περίφημου ελαιόλαδου Παρθένο EXTRA"Ελιά".


Στο κοινό φίλοι πολλοί!!
Μεταξύ αυτών : η Μαρία με τον Άγγελο, ο Αλέκος, η Μαριώ μου, ο Νίκος από τα Σκουρέικα, ο Πρόδρομος Ψαρρόπουλος πρόεδρος του συλλόγου Μαραθοκαμπιτών Αθήνας κ.α.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Σάμου για την υπέροχη εκδήλωση, γιατί εκτός από τη μοναδική προβολή και όλα τ' άλλα, κατάφερε να «μικρύνει» την απόσταση που μας χωρίζει από τον αγαπημένο μας τόπο!




http://koumeika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: