Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Επιστολή Βουλευτή Σάμου Πυθαγόρα Χ. Βαρδίκου προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την ΕΟΣΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή Βουλευτή Σάμου Πυθαγόρα Χ. Βαρδίκου

προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου

σχετικά με την ΕΟΣΣ

Ο Βουλευτής Σάμου, Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος, απέστειλε, σήμερα, Τετάρτη 30 Μαρτίου, επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου.

Ο Βουλευτής έχει απασχολήσει πολλές φορές τον υπουργό, τόσο εγγράφως όσο και προφορικά, για το ζήτημα της επικείμενης αύξησης του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας που θα επηρεάσει και τη λειτουργία της ΕΟΣΣ. Με τη συγκεκριμένη επιστολή, ο Βουλευτής επανέρχεται στο θέμα, επισημαίνοντας στον υπουργό ότι θα μπορούσε το ζήτημα να αντιμετωπιστεί, έστω και μερικώς, με τη μείωση της αντικειμενικής αξίας· Είτε μέσα από το προς ψήφιση νομοσχέδιο, με τροπολογία, είτε αργότερα με σχετικές οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, είναι δυνατή η μείωση των αντικειμενικών αξιών τέτοιων βιομηχανικών και αποθηκευτικών χώρων, όπως αυτών της ΕΟΣΣ και επομένως αυτόματα θα επέλθει και ανάλογη μείωση του ΦΜΑΠ.

Με την επιστολή του αυτή, ο Βουλευτής Σάμου, προτείνει στον υπουργό Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να μην βρεθεί η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, αντιμέτωπη με προβλήματα βιωσιμότητας.


Προς: Yπουργό Οικονομικών

κ. Παπακωνσταντίνου

Αθήνα, 31 Mαρτίου 2010

ΘΕΜΑ: Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου

Κύριε υπουργέ,

Για το θέμα της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου και τον ΦΜΑΠ, σας έχω απασχολήσει, εγγράφως και προφορικώς, αρκετές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Πληροφορούμαι ότι στο νομοσχέδιο, που από την επόμενη Πέμπτη θα συζητήσουμε στη Βουλή, δεν θα υπάρχουν σχετικές εξαιρέσεις, κάτι που κατανοώ απόλυτα.

Θα μπορούσε όμως να αντιμετωπιστεί, έστω και μερικώς, το ζήτημα, με τις αντικειμενικές αξίες αυτών των ακινήτων.

Πρόκειται για χώρους βιομηχανικούς και αποθηκευτικούς, μέσα σε τουριστικές περιοχές που παράγουν υψηλή οικοπεδική αξία. Οι χώροι αυτοί έχουν δημιουργηθεί από τη δεκαετία του 1930 σε περιοχές που τότε ήταν οι πιο φθηνές, παραθαλάσσιες και εκτός σχεδίων πόλης.

Με την ανάπτυξη του τουρισμού και την επέκταση των σχεδίων πόλης, οι χώροι αυτοί βρέθηκαν μέσα στις ακριβότερες περιοχές.

Μια λύση θα ήταν η μετεγκατάσταση. Όμως το κόστος είναι απαγορευτικό.

Εσείς θα κρίνετε, αν μέσα από το προς ψήφιση νομοσχέδιο, με τροπολογία ή αργότερα με σχετικές οδηγίες του υπουργείου σας θα ήταν δυνατή η μείωση των αντικειμενικών αξιών τέτοιων χώρων, οπότε αυτόματα θα επέρχετο και ανάλογη μείωση του ΦΜΑΠ.

Με εξαιρετικά φιλικούς χαιρετισμούς και τις θερμότερες ευχές για καλό Πάσχα,

Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος

Βουλευτής Ν. Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: