Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

Οι ΦούρνοΙ Πασχαλιάτικα χωρίς Καράβι...!!!


Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πλοίο τα Κύθηρα

Αγωνιώδης έκκληση του Δημάρχου Κυθήρων Θεόδωρου Γ. Κουκούλη:


Στα 30 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές του κράτους προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που εκτελούν επιδοτούμενα δρομολόγια στην άγονη γραμμή από τον Αύγουστο του 2009.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη για όλες τις εταιρείες της ακτοπλοΐας.

«Οι οφειλές έχουν φθάσει πλέον σε τέτοια ύψη ώστε ιδιαίτερα για τις μικρότερες εταιρείες τίθεται αφενός θέμα επιβίωσης και αφετέρου εκτέλεσης των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει από τις συμβάσεις δημόσιας υπηρεσίας» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας Αντώνης Αγαπητός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ακτοπλοΐες, από το υπουργείο Οικονομίας - Ναυτιλίας, δεν δόθηκε σαφής απάντηση ως προς τον χρόνο τακτοποίησης των οικονομικών εκκρεμοτήτων.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η αγωνιώδης έκκληση του Δημάρχου Κυθήρων Θεόδωρου Γ. Κουκούλη:

«Με εξαιρετική αγωνία όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοι των Κυθήρων αναμένουν την εξόφληση των οφειλόμενων από το κράτος επιδοτήσεων προς την Ναυτιλιακή Εταιρεία ΛΑΝΕ και το Ο/Γ- Ε/Γ πλοίο « Βιτζέντζος Κορνάρος» που εξυπηρετεί την γραμμή Πειραιώς – Κυθήρων –Κρήτης.

Ως γνωστόν από τον Αύγουστο του 2009 δεν έχει καταβληθεί η επιδότηση στο εν λόγω πλοίο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η διακοπή των δρομολογίων που συνδέουν τα Κύθηρα με τον Πειραιά, τα Αντικύθηρα, το Γύθειο και την Κρήτη» και προσέθεσε:

«Είναι επιτακτική ανάγκη να καταβληθεί άμεσα τουλάχιστον ικανό μέρος του οφειλόμενου της τάξης των 3.3 εκατ. ευρώ ποσού για να πληρωθούν επείγουσες υποχρεώσεις του πλοίου προς το ΝΑΤ και τους εργαζόμενους.

Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα δεν μπορούν άλλο να περιμένουν. Στην κρίσιμη οικονομικά περίοδο που διανύουμε τυχόν αναστολή των δρομολογίων του εν λόγω πλοίου θα σημάνει τεράστια οικονομική καταστροφή για τα Κύθηρα ενόψει του Πάσχα, αλλά και του Καλοκαιριού.

Απευθύνω αγωνιώδη έκκληση προς τον Υπουργό Οικονομικών να ανταποκριθεί άμεσα. Οι καιροί ου μενετοί», καταλήγει ο Δήμαρχος Κυθήρων.


…Τι να πουν οι ΦΟΥΡΝΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ Δήμαρχε που έχουν ξεμείνει από πλοίο από τις 23 Αυγούστου του 2009 και περίμεναν στωικά 5 μήνες να συγκληθεί το ΣΑΣ και από τις 4 Μαρτίου που επιτέλους συνεδρίασε!!! περιμένουν την έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού που θα τους δρομολογήσει το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ 3 φορές την εβδομάδα;

Επειδή όμως και η HSW όπως και η LANE SEA LINES είναι και οι δύο θυγατρικές της ANEK LINES της οποίας αφεντικό είναι ο κ. Ιωάννης Βαρδινογιάννης του Σήφη, για μακάκα τον έχεις τον άνθρωπο να δρομολογήσει το ΝΗΣΟΣ στους Φούρνους και τον Άγιο Κήρυκα και να περιμένει μετά στην ουρά να πληρωθεί;

Για να δεις Δήμαρχε Κυθήρων πόσο αγαπά η Λούκα Κατσέλη τους Φουρνιώτες, τους άφησε Πασχαλιάτικα χωρίς βαπόρι. Ούτε το ένα και μοναδικό δρομολόγιο που έχουν κάθε Παρασκευή από Πειραιά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ Μ.ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.

Αυτός ο συνάδελφός σου άραγε ούτε μια παραίτηση για τα μάτια του κόσμου δεν είναι ικανός να υποβάλει;

ΕΝΑΣ ΚΑΡΑΒΟΠΛΗΚΤΟΣ ΦΟΥΡΝΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: