Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Δελτίο Τύπου της ΝΟΔΕ Σάμου


Στην πιο κρίσιμη στιγμή των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα μας, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να μην κοιτάξει τους Έλληνες πολίτες στα μάτια. Φυγομάχησε. Αντί του κ. Παπανδρέου, ακούσαμε τον εκπρόσωπό του. Γιατί ξέρει την προσωπική του ευθύνη: Άργησε πέντε ολόκληρους μήνες να πάρει μέτρα. Αν τα είχε πάρει νωρίτερα, θα ήταν πολύ ηπιότερα και λιγότερο επώδυνα. Και δεν θα τα επέβαλλαν κοινοτικοί «ελεγκτές».

Τα μέτρα αυτά, θα βαθύνουν την ύφεση. Μια που είναι βέβαιο ότι θα χαθεί το 25-30% της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα τόνωσης της Οικονομίας, θα υποχρεωθούν σε νέες οδυνηρές για το λαό αποφάσεις.

Η κυβέρνηση δεν μας λέει πότε θα τελειώσουν οι δοκιμασίες για τους Έλληνες πολίτες. Σε ένα χρόνο; Σε δύο χρόνια; Πότε; Ποτέ ;

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει οτιδήποτε βοηθά να βγει ο τόπος από την κρίση. Αλλά αυτό το μίγμα πολιτικής που προτείνουν σήμερα, δεν μας βγάζει από την κρίση. Θα απαιτήσει επί πλέον μέτρα. Και η Ελλάδα δεν τα αντέχει… Χρειάζεται άλλο μίγμα πολιτικής. Γι` αυτό κι εμείς προτείνουμε:

- Μεγαλύτερο φόρο στον Καπνό και τα Ποτά,

-Μεγαλύτερη φορολογία στα Είδη Πολυτελείας,

-Αύξηση των εσόδων από την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου,

- και Μεγαλύτερες περικοπές στα Λειτουργικά έξοδα του κράτους.

Σε ευρώ, οι οικονομίες που προτείνουμε είναι ίσες, περίπου, με τις περικοπές, που απορρίπτουμε. Αλλά οι δικές μας δεν δημιουργούν ασφυξία, δεν είναι άδικες και δεν οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη.

- «Κόκκινη γραμμή» για μας, δηλαδή σημείο από το οποίο δεν υποχωρούμε, είναι η προστασία των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

-«Κόκκινη γραμμή» είναι, επίσης, η στήριξη της μεσαίας τάξης, κυρίως με μέτρα που δίνουν ανάσες στην αγορά.

- Ως θετική κατεύθυνση προτείνουμε την πιο θαρραλέα περιστολή της δημόσιας σπατάλης.

-- Και, πάνω απ’ όλα, την τόνωση της αγοράς σήμερα και την Ανάπτυξη αμέσως μετά.

Χρειάζονται, ακόμα, μέτρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό. Ήδη, έφυγαν, τους τελευταίους μήνες, πάνω από 10 δισεκατομμύρια, από τις κυβερνητικές επιπολαιότητες. Ενώ τους δύο τομείς, όπου έχουμε εθνικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, δηλαδή τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία, ή τους ξέχασαν ή τους υπονόμευσαν. Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι μίγμα σωτηρίας για την οικονομία. Την παραλύουν και τραυματίζουν τον κοινωνικό ιστό. Διέξοδος, όμως, υπάρχει. Η κυβέρνηση μπορεί να μην το βλέπει. Εμείς το προτείνουμε, το προωθούμε και δίνουμε Ελπίδα.


Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σάμου

Πανούσος Αρτέμης

Δεν υπάρχουν σχόλια: