Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

"Επίθεση" της ΝΟΔΕ Σάμου στον Βουλευτή Πυθ. Βαρδίκο

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΔΕ ΣΑΜΟΥ

Σάμος, 16 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Περί υποκρισίας και πατριδογνωσίας...

Ενώ η χώρα διέρχεται μία από τις κρισιμότερες ιστορικά περιόδους της, κυρίως εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, στη Βουλή συζητήθηκε και ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο του ΥΠ.ΕΣ. για την χορήγηση σε αλλοδαπούς της Ελληνικής Ιθαγένειας. Στη συνεδρίαση για το νομοσχέδιο το λόγο έλαβε και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας κ.Βαρδίκος.

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μας πείσει ότι η Ελλάδα οφείλει να χορηγήσει την ελληνική ιθαγένεια σε πλήθος αλλοδαπών που αθρόα εισέρχονται στη χώρα μας, παράνομα οι περισσότεροι εξ αυτών, με το βασικό επιχείρημα ότι και οι Έλληνες κατά το παρελθόν υπήρξαν και αυτοί μετανάστες, και ως εκ τούτου έχουν υποχρέωση να χορηγήσουν την Ελληνική Ιθαγένεια.

Σαφώς και ως λαός που σέβεται την ιστορία του και που τον χαρακτηρίζουν ανθρώπινες ευαισθησίες έχουμε την αυτονόητη υποχρέωση της φιλοξενίας και του απόλυτου σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτών. Σαφώς και δεν είμαστε ρατσιστές. Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από το να χορηγήσουμε την Ελληνική Ιθαγένεια.

Τα ερωτήματα που διατυπώνουν οι πολίτες στην πλειοψηφία τους ανεξαρτήτως παρατάξεων, είναι πολύ απλά και απευθύνονται στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και στον μοναδικό Βουλευτή του Νομού μας κ. Πυθαγόρα.Βαρδίκο,που συμβαίνει να είναι Βουλευτής της Κυβερνητικής Πλειοψηφίας αλλά και ομιλητής στη Βουλή υποστηρίζοντας το Νομοσχέδιο:

1. Ποιός είναι ο λόγος να το κάνουμε αυτό σήμερα;

2. Μέσα στην οικονομική καταιγίδα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Λαός ποια η σκοπιμότητα εξυπηρετεί σήμερα η ψήφισή του;

Η απάντηση βρίσκεται στο ίδιο το Ν/Σ. Οι αλλοδαποί που θα αποκτήσουν την ιθαγένεια θα ψηφίζουν στις επόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό άραγε είναι το πρόβλημα για την χώρα μας κύριοι της Κυβέρνησης και κε.Βουλευτά την συγκεκριμένη περίοδο;

Γι’αυτό θεωρείτε το Ν/Σ πατριωτικό;

Μάλλον πολιτική καπηλεία είναι να εκμεταλλεύεται κάποια παράταξη καιροσκοπικά την προσωρινή -λόγω συγκυριών- αμηχανία του λαού για να επιτύχει τις εκλογικές της μηχανορραφίες.

Κε. Βουλευτά κατά την συζήτηση στη Βουλή του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου χάσατε μια μεγάλη, μοναδική θα λέγαμε, ευκαιρία να αναδείξετε τα τεράστια και σοβαρότατα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αθρόα μετανάστευση στο νησί μας και να αναφέρετε το παράδειγμα του νομού μας, όπου η ίδρυση του Κέντρου Φιλοξενίας των Μεταναστών δεν είχε τελικά το αποτέλεσμα που αναμενόταν, αλλά λειτούργησε ως πόλος έλξης λαθρομεταναστών, όπως ακριβώς θα λειτουργήσει και το Ν/Σ που ψηφίσατε στη Βουλή. Εκτός και αν έχετε άλλη άποψη...

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σάμου

Πανούσος Αρτέμης

Δεν υπάρχουν σχόλια: